«Αποτύχατε»…

Μετέχοντας στην Ολομέλεια της Κόζακ -πρόκειται για την διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών-μελών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάσκεψης της Ελληνικής Προεδρίας- ο κ.Τριαντάφυλλος δεν δίστασε να επιτεθεί στον Ευρωπαίο Επίτροπο, με αφορμή τα αποτελέσματα των πολιτικών που ακολουθούνται.

«Ως Επίτροπος αρμόδιος για την Απασχόληση, αποτύχατε», του είπε. Και εξηγήθηκε : «Ως Κομισιόν, είστε μέλος της τρόικα.

Αυτή με τις επιλογές της εκτόξευσε την ανεργία, μείωσε την απασχόληση και δημιούργησε πολλά κοινωνικά προβλήματα, σε σειρά χωρών όπου βρέθηκε και όχι μόνο στην Ελλάδα».

Και για να μην κατηγορηθεί για «εύκολη κριτική», ο κ.Τριαντάφυλλος δεν έμεινε εκεί. Όπως πληροφορείται ο Neo, κατέθεσε τρεις πολύ συγκεκριμένες προτάσεις:

1. Επιδότηση, για περισσότερο από δύο χρόνια, νέων θέσεων εργασίας στην πραγματική οικονομία, στον ιδιωτικό τομέα.

2. Ενίσχυση του κοινωνικού τομέα του «Ευρωπαϊκού Εξαμήνου». Οι κοινωνικοί δείκτες του ευρωπαϊκού εξαμήνου πρέπει να ενισχυθούν και να προστεθούν δείκτες, με στοιχεία για την ισότητα των φύλων, τους όρους αξιοπρεπούς εργασίας, την παιδική φτώχεια.

3. Ζητήματα λειτουργίας των τραπεζών. Χωρίς ρευστότητα δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη. Στις χώρες της κρίσης το κόστος του χρήματος είναι υψηλό και η πρόσβαση σε αυτό από τις επιχειρήσεις πολύ δυσχερής, με συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα και τις βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα