Αποστάσεις από την κυβέρνηση παίρνει το ΠΑΣΟΚ

Στον απόηχο των εξελίξεων στην Κύπρο, το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει τόσο το ζήτημα επικαιροποίησης της συμφωνίας μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, όσο και των κανόνων λειτουργίας που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις τους. Μιλά ακόμα για την ανάγκη συγκρότησης και ανάδειξης ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που να απαντά στις ανάγκες της συγκυρίας, αναφερόμενο προφανώς στο ήδη εκπονημένο σχέδιο από πλευράς ΠΑΣΟΚ.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, πάντως, η Ιπποκράτους καλεί εκ νέου και την αντιπολίτευση να «αναλάβει τις ευθύνες της», συμβάλλοντας στην προσπάθεια για εθνική συνεννόηση.

Δεδομένων και των όσων συνέβησαν στην Κύπρο, επαναφέρει την ανάγκη συζήτησης με τους εταίρους μας σε σχέση με τους στόχους του προγράμματος και την πραγματική επιμήκυνση. «Τώρα γίνεται σαφές πόσο δίκιο είχε το ΠΑΣΟΚ όταν ζητούσε επίμονα –χωρίς να εισακουστεί τελικά- πρώτα να καθοριστούν οι στόχοι και μετά να προχωρήσουμε στην εξειδίκευση των δημοσιονομικών μέτρων», λένε .

Διαπιστώνουν λοιπόν την ανάγκη να συμβάλουν «ενεργά και δημιουργικά» όπως λένε, στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής μέσω τεκμηριωμένων προτάσεων που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματική προώθηση του κυβερνητικού έργου και θα αποτρέπουν από την καθήλωση και την ακινησία στο μέλλον, βάζοντας εμμέσως στο τραπέζι και την ενεργότερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Η αναφορά τους όμως σε ανεπίσημη ενημέρωση εκ μέρους του κόμματος περί «διακριτού στίγματος του ΠΑΣΟΚ μέσα από αυτές», αναδεικνύει την επιθυμία της Ιπποκράτους να… ξεχωρίσει εντός της κυβέρνησης και να αρχίσουν να γίνονται δεκτά τα αιτήματά του, παρά τα όσα λέγονται περί μη επιθυμίας να φανούν ως «πιο καλοί ή πιο ευαίσθητοι», αλλά να είναι όλοι εθνικά και κοινωνικά χρήσιμοι και αποτελεσματικοί.

Ενόψει της άφιξης των επικεφαλής της τρόικας δε, καλούν την κυβέρνηση να καταθέσει τις προτάσεις της σε σχέση με τις εκκρεμότητες και δη την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, το ΕΕΤΗΔΕ, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, την εκτέλεση του προϋπολογισμού ως προς τα έσοδα και τις δαπάνες, καθώς και τις ρυθμίσεις των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα