«Αποπροσανατολιστική η κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ»

Αποπροσανατολιστική χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόκειται για μια αντιπαράθεση στο πλαίσιο του νέου δίπολου που προσπαθεί να διαμορφώσει το κεφάλαιο, η αστική τάξη της χώρας», σημείωσε από την Καβάλα, πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και

Θράκης.

Αναφερόμενος στο θέμα της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε πως η κυβέρνηση, η ΝΔ, η συγκυβέρνηση συνολικά, έχει μεγάλες ευθύνες για το ότι ανέχθηκε και φούντωσε αυτό το ναζιστικό εγκληματικό φαινόμενο όλα τα προηγούμενα χρόνια.

«Η ίδια καλλιέργησε αντιδραστικές απόψεις, αντιλήψεις, για το μεταναστευτικό. Δεν έπαιρνε και δεν πήρε έγκαιρα μέτρα να αντιμετωπιστεί αυτό το εγκληματικό ναζιστικό μόρφωμα. Οι θεωρίες των δύο άκρων που πρόβαλε και συνεχίζει να προβάλει η κυβέρνηση καλλιέργησαν την ανοχή απέναντι σ’ αυτό το ναζιστικό μόρφωμα. Η κυβέρνηση συνεχίζει αυτή την τακτική των δύο άκρων. Δεν επιτρέπεται να ταυτίζει τους αγώνες των εργαζομένων, τις διεκδικήσεις τους, τις μορφές πάλης τους -όσο δυναμικές κι αν είναι αυτές κι όσο κι αν δυσαρεστούν ορισμένους- με το ναζισμό, το φασισμό, τον εθνικοσοσιαλισμό, τις δολοφονικές πράξεις και πρακτικές που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή», είπε.

Επέρριψε ωστόσο ευθύνες και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως επισήμανε, «έδειξε ανοχή, υπεράσπισε τυχοδιωκτικές καιροσκοπικές ενέργειες, έδινε άλλοθι, εν αγνοία του, επειδή δεν είχε την πρόβλεψη, επειδή είχε λάθος πολιτική και στρατηγική, ίσως όλα αυτά μαζί, πάντως έδωσε άλλοθι ακόμα και σε προβοκατόρικους μηχανισμούς που μπορεί να είναι μέσα από τον ίδιο κρατικό μηχανισμό, για να χτυπήσουν το κίνημα, όπως κι αν εμφανίζονται αυτοί οι προβοκατόρικοι μηχανισμοί κατά διαστήματα».

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε ακόμη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι τον τελευταίο καιρό «άλλαξε το τροπάρι του και υπόσχεται ανέξοδα πως θα υπάρξει βελτίωση στην κοινωνία και τους πολίτες αν το επιτρέψουν οι συνθήκες». «Ο κ. Τσίπρας έχει υιοθετήσει ό,τι χειρότερο έχει το παλιό ΠΑΣΟΚ και μιμείται τον Γιώργο Παπανδρέου που έλεγε τα ίδια, όταν ήταν στην ίδια θέση που είναι σήμερα ο κ. Τσίπρας» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας προέβλεψε ότι δεν θα γίνουν σύντομα εκλογές, αλλά σίγουρα νωρίτερα -ανέφερε- από το τέλος της τετραετίας, ενώ απέδωσε χαρακτηριστικά γενικής πολιτικής μάχης στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα