Απολύσεις και μείωση εισφορών στο «μενού» Αθήνας-πιστωτών

Όπως έλεγαν ανώτατοι αξιωματούχοι του υπ. Εργασίας, αμέσως μετά τη σχεδόν τεσσάρων ωρών συνάντηση, η ελληνική πλευρά και οι δανειστές είναι κοντά σε συμφωνία για το ζήτημα του ορίου των απολύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εργασίας σε πρωινή του ομιλία στη Βουλή είχε μιλήσει για κατάργηση του βέτο που μπορεί να θέσει σε αυτές τις περιπτώσεις το κράτος.

Όσον αφορά το ζήτημα της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις, δεδομένου ότι εάν εφαρμοστούν οι απαιτήσεις της

τρόικας τα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να χάσουν από 800 εκατομμύρια έως 1 δισ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, οι προτάσεις της Αθήνας αφορούν είτε στη μετάθεση της εφαρμογή του μέτρου ή στην εφαρμογή πιλοτικά ενός συστήματος, υπό τη μορφή μπόνους, που θα προβλέπει μείωση των εργοδοτικών εισφορών στις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν μακροχρόνια ανέργους ή νέους έως 29 ετών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η τρόικα αντιμετώπισε θετικά τις θέσεις του υπουργείου Εργασίας, χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι στιγμής συμφωνία. «Είμαστε σε καλό δρόμο και ο διάλογος θα συνεχισθεί», είπε ο κ. Βρούτσης και διαβεβαίωσε ότι δεν ετέθη από την πλευρά της τρόικας θέμα για νέα μείωση των συντάξεων.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη των δυο υπουργών με την τρόικα ο Γ. Στουρνάρας αναχώρησε για το Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει των πρωθυπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα