Απολογία Μαζιώτη-Ρούπα στο δικαστήριο μέσω επιστολών

Την επανεμφάνισή τους μέσω επιστολών έκαναν λίγο πριν πέσει η αυλαία στη δίκη του Κορυδαλλού οι καταζητούμενοι για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα.

Η δικηγόρος τους ανέγνωσε τις επιστολές των δύο κατηγορουμένων στο δικαστήριο που συνεχίζεται με κενά τα δικά τους εδώλια.

«Οι επαναστάτες δεν απολογούνται, αντίθετα υπερασπίζονται τη δράση τους αψηφώντας τις συνέπειες. Ποτέ δεν απαρνήθηκα τη δράση

μου μπροστά στον εχθρό. Είμαι και ήμουν πάντα συνεπής. Οι κατηγορίες για τον ΕΑ είναι ο πλέον ύψιστος τίτλος τιμής», ισχυρίζεται ο Ν. Μαζιώτης.

«Οι επαναστάτες δεν δίνουμε πληροφορίες, δεν μιλάμε για αυτά τα πράγματα. Γνωρίζουμε το κόστος και τις συνέπειες. Ο Λάμπρος Φούντας έπεσε στον αγώνα. Για μας δεν είναι νεκρός. Θα μείνει στη μνήμη μας όπως όλοι μαχητές. Είναι πιο επιτακτική και πιο αναγκαία από ποτέ η ένοπλη επανάσταση»,πρόσθεσε ο καταζητούμενος.

Στο ίδιο πνεύμα και η επιστολή της Ρούπα ,η οποία μεταξύ άλλων γράφει ότι: «Δεν ένιωσα ποτέ υπόλογη. Ο μόνο κριτής είναι η επαναστατική ιστορία και οι φορείς της. Ο ΕΑ ήταν μια οργάνωση, ορόσημο για πολλούς αγωνιστές. Σήμερα είναι ορατό το κενό μιας τέτοιας επαναστατικής δράσης. Είμαι υπερήφανη και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα. Είναι τιμή και χαρά μου να αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για τον ΕΑ. Αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη από επιλογή» σημειώνει και επισημαίνει:«Έχουμε πόλεμο και αυτόν τον ξεκίνησε το καθεστώς που υπηρετείτε». Υποστήριξε τέλος ότι στοχοποιείται το παιδί της.

Keywords
Τυχαία Θέματα