Απολογείται εκ νέου σήμερα ο Κάντας

Το πρώην στέλεχος του υπουργείου Άμυνας καλείται να απολογηθεί για τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Μάλιστα η μαρτυρία του θεωρείται σημαντική καθώς εκτιμάται ότι θα βοηθήσει την έρευνα να αποσαφηνίσει στοιχεία και δεδομένα που περιήλθαν στα χέρια των ανακριτών για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα του στρατού που προμήθευσε η γερμανική εταιρία WEGGMANN.

Μετά την απολογία Κάντα οι δύο ανακριτές θα λάβουν απολογίες και από άλλους κατηγορουμένους στην υπόθεση, προς τους οποίους ήδη έχουν αποσταλεί κλήσεις, τα ονόματα των οποίων προέκυψαν

από τις απολογίες συγκατηγορουμένων τους που τους κατονόμασαν. Μεταξύ των εμπλεκομένων που καλούνται από τους ανακριτές είναι σύμφωνα με πληροφορίες και ο Γερμανός αντιπρόεδρος της WEGMANN. Καλείται επίσης και ο γιος του κατηγορουμένου και επ΄σιης προφυλακισμένου Δημήτρη Παπαχρήστου, Σπύρος Παπαχρήστου καθώς εμφανίζεται ως διαχειριστής των off shore εταιρειών, OXILOS και GRAMMOND μέσω των οποίων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διακινήθηκε ποσό ύψους 600.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως προμήθεια ο Αντώνης Κάντας.

Σε απολογία καλείται ακόμη ο Ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαμεσολάβησε ώστε να φτάσει μέρος του μαύρου χρήματος, μέσω τραπεζικών λογαριασμών του ίδιου, στον Κάντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα