Έντονο διάβημα Τσίπρα προς Μεϊμαράκη

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και προέβη σε έντονο διάβημα για την απόφαση. Μάλιστα, κάτα πληροφορίες του matrix24.gr, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ιδιαίτερα οξύς προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κάνοντας λόγο για «καλπονοθεία».

Ο κ. Τσίπρας,

που βρέθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Δραγασάκη και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Παπαδημούλη, επισήμανε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη πως η απόφαση της κυβέρνησης «είναι αντισυνταγματική για δύο λόγους: πρώτον, παραβιάζει τη μυστικότητα της ψηφοφορίας και, δεύτερον, δεν ακολουθεί τις συνταγματικές προβλέψεις και τα ειωθότα πως στήνεται κάθε φορά μία κάλπη για κάθε προτεινόμενο προς παραπομπή πρόσωπο».

Το σχόλιο της Κουμουνδούρου

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πρόθεση της κυβέρνησης να στηθούν εφτά κάλπες στην αυριανή ψηφοφορία, έχει ως εξής:

«Η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να στήσει επτά διαδοχικές κάλπες οδηγεί σε μια διαδικασία αλαλούμ που φανερώνει πανικό αλλά και φόβο μπροστά στην ελεύθερη έκφραση των βουλευτών. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης, και του κ. Σαμαρά προσωπικά, να κάνει τα πάντα ώστε να συγκαλυφθεί η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, μέσω της έμπρακτης αλληλεγγύης του προς το πρόσωπο του κ Βενιζέλου.

Πρόκειται για έναν παραλογισμό έξω από το πνεύμα και το γράμμα του Κανονισμού της Βουλής. Τελικώς, όσο αυξάνει ο αριθμός των καλπών, τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα