Κουβέλης: Δεν φταίμε εμείς που δεν βρέθηκε λύση

«Για τη ΔΗΜΑΡ είναι ζήτημα δημοκρατίας η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με παρόντες τους εργαζόμενους και να γίνει η αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της εν λειτουργία» συνέχισε ο Φώτης Κουβέλης.

«Δεν πρόκειται για τυπικό διαδικαστικό ζήτημα αλλά αφορά την ουσία του ζητήματος. Το μαύρο στην τηλεόραση ήταν συγκεκριμένη επιλογή» τόνισε υπογραμμίζοντας

ότι πλέον τίθεται θέμα δημοκρατικής ουσίας.

«Η ΔΗΜΑΡ σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπει την μεταρρυθμιστική πολιτική αναζητήσεων μέσα στην ΕΕ» είπε και επισήμανε: «Λέμε όχι σε πράξεις που προσβάλουν τη δημοκρατική νομιμότητα».

«Ναι σε αναδιάρθωση και εξορθολογισμό κι όχι σε προσβλητικές ενέργειες , όπως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση παρότι γνωρίζει τη θέση της ΔΗΜΑΡ και μάλιστα ερήμην τεσσάρων υπουργών που προέρχονταν από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ» είπε.

Οπως φαίνεται από τις δηλώσεις του κ. Κουβέλη η ΔΗΜΑΡ εγκαταλείπει την κυβέρνηση χωρίς ωστόσο να το ανακοινώνει ο ίδιος προκειμένου να φανεί ότι είναι επιλογή από Σαμαρά η διαφαινόμενη έξοδος της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αμέσως μετά είχε σύντομη σύσκεψη με τα ηγετικά στελέχη και την Κ.Ο του κόμματος όπου ενημέρωσε για τις συζητήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου και αποφασίστηκε να γίνει νέα συνεδρίαση αύριο το πρωί στις 10 .

Ωστόσο σύμφωνα με το matrix24, η απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει από την κυβέρνηση προκαλεί τριγμούς στο εσωτερικό του κόμματός του με μια πολύ έντονη αντίδραση του βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα