Απειλές για οικονομικό αποκλεισμό της Ρωσίας από τις ΗΠΑ

18:03 2/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Νέες προειδοποιήσεις κατά της Ρωσίας με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Κέρι καταδίκασε την Ρωσία για την «απίστευτη επιθετικότητά της» όσον αφορά στην Ουκρανία και απείλησε για «πολύ σοβαρές συνέπειες» από τις ΗΠΑ

και άλλα κράτη.

Συνέπειες που όπως τόνισε θα περιλαμβάνουν και οικονομική απομόνωση της Ρωσίας.

Δεν μπορείς στον αιώνα 21ο αιώνα να συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι στον 19ο και να εισβάλλεις σε μια χώρα με αυτόν τον τρόπο, δήλωσε ο Κέρι στο τηλεοπτικό κανάλι CBS.

Ωστόσο, ο Κέρι πρόσθεσε ότι η Ρωσία εξακολουθεί να έχει το περιθώριο για να λάβει τις σωστές αποφάσεις που θα αποκλιμακώσουν την κρίση στην περιοχή.

Πουσκόφ: Δε μπορείτε να μας αποκλείσετε

Μιλώντας στο πρακτορείο Interfax ο Αλεξέι Πουσκόφ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας, δήλωσε πως η προσπάθειες της Δύσης να αποκλείσουν τη Ρωσία «είναι καταδικασμένες».

Τόνισε, μάλιστα, πως οι χώρες της Δύσης δε θα καταφέρουν να επιτύχουν διεθνή αποκλεισμό της χώρας, επισημαίνοντας πως ανάλογες ενέργειες δεν είναι παραγωγικές και τονίζοντας: «Είναι αδύνατο να αποκλειστεί η Ρωσία».

Επιπλέον άφησε να εννοηθεί πως πέραν των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ υπάρχουν και άλλες χώρες, οι οποίες δεν έχουν εκφραστεί σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σε Ουκρανία και Ρωσία.

«Δεν έχουν γίνει γνωστές δηλώσεις από μεγάλη μερίδα χωρών, εκ των οποίων και οι σημαντικές χώρες, όπως η Κίνα, η Ινδία και άλλες σχετικά με τις αποφάσεις που πήρε η Ρωσία», συμπλήρωσε ο Πουσκόφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα