Απάντηση Μ. Κοππά σε Ευ. Βενιζέλο

15:15 7/4/2014 - Πηγή: Matrix24

«Ο κύριος Ε. Βενιζέλος, Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, μου έκανε την "τιμή" να αναφερθεί στο πρόσωπο μου κατά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή 6/4.

Αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο στο ήθος, τις αρχές και την αξιοπρέπεια μου. Όσο τον άκουγα, σκεφτόμουν ότι μάλλον κάτι σωστό έχω κάνει», επισήμανε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής και υποψήφια με τη ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία. Η κ. Κοππά εξήγησε τους λόγους για τους οποίους συνεργάζεται με τον προοδευτικό

πόλο του Φώτη Κουβέλη υπογραμμίζοντας με έμφαση πως «αν έψαχνε για μία θεσούλα -σ.σ. όπως ισχυρίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος- θα επέλεγε ένα μεγάλο κόμμα».

«Κατήφορος»

Η Μαριλένα Κοππά επισήμανε πως «θλίβεται για τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ», για να προσθέσει ότι «η κατρακύλα και η "εξαέρωση" όπου έχει οδηγήσει το κόμμα ο κ. Βενιζέλος δεν τους αξίζουν».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για «κατήφορο ύβρεων» εκτιμώντας πως ο κ. Βενιζέλος έχει περιέλθει στο απόλυτο αδιέξοδο.

Ολόκληρη η δήλωση της Μαριλένας Κοππά έχει ως εξής:

«Ο κύριος Ε. Βενιζέλος, Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, μου έκανε την "τιμή" να αναφερθεί στο πρόσωπο μου κατά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή 6/4.

Αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο στο ήθος, τις αρχές και την αξιοπρέπεια μου. Όσο τον άκουγα, σκεφτόμουν ότι μάλλον κάτι σωστό έχω κάνει.

Αποφάσισα να συμπαραταχθώ με τη ΔΗΜΑΡ- Προοδευτική Συνεργασία και να δώσω αυτή τη μάχη των ευρωεκλογών μαζί με ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών προελεύσεων στη βάση αρχών που ο ίδιος έχει εγκαταλείψει. Ο αγώνας αυτός μπορεί να κερδηθεί. Αν έψαχνα για μια "θεσούλα", όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, θα επέλεγα ένα μεγάλο κόμμα.

Επέλεξα να δώσω αυτή τη δύσκολη μάχη, πιστεύοντας ότι ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας αξίζει να υπάρξει και να ανασυνταχτεί: αυτόνομος από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, δημοκρατικός, προοδευτικός, μεταρρυθμιστικός. Στους κοινωνικούς χώρους κάνει κάθε μέρα, δυναμικά αισθητή την παρουσία του. Θλίβομαι όμως για τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Η κατρακύλα και η "εξαέρωση" όπου έχει οδηγήσει το κόμμα ο κ. Βενιζέλος δεν τους αξίζουν.

Δεν θα ακολουθήσω τον "ευφυή" κ. Βενιζέλο στον κατήφορο των ύβρεων. Από ότι είδαμε και στη Βουλή πριν μια βδομάδα, φαίνεται ότι τελευταία είναι η μέθοδος που επιλέγει. Αυτό απλώς αποδεικνύει καθημερινά το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Ο καθείς επιλέγει τον τρόπο που πολιτεύεται.

Καληνύχτα και καλή τύχη κ. Βενιζέλε».

Keywords
Τυχαία Θέματα