Αντίστροφη μέτρηση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

09:49 9/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το «νέο» Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) καθώς σήμερα το απόγευμα θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προσφορές τους για την απόκτηση του ταμιευτηρίου.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η κατάθεση πρότασης από την Alpha Bank, την Εθνική Τράπεζα

και την Eurobank ενώ πολύ πιθανή είναι και η κατάθεση πρότασης από την Τράπεζα Πειραιώς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όμιλος Πειραιώς θα καταθέσει πρόταση μέσω της Γενικής Τράπεζας η οποία, σύμφωνα με το σχεδιασμό του ομίλου, θα διατηρήσει την αυτονομία της.

Μετά την κατάθεση των προτάσεων, σήμερα το απόγευμα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), η Τράπεζα της Ελλάδος, το Υπουργείο Οικονομικών και η τρόικα θα εξετάσουν τις προσφορές και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις.

Για την απόκτηση του ΤΤ ασκούνται μεγάλες πιέσεις από όλες τις τράπεζες ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές θα εξετάσουν όχι μόνο τα οικονομικά στοιχεία των προσφορών αλλά θα συνυπολογίσουν γενικότερα ζητήματα που συνδέονται με την ενίσχυση της σταθερότητας αλλά και τον σχεδιασμό για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα