Αντιδράσεις για τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» Μέρκελ- Σαμαρά στο Βερολίνο, υποστηρίζοντας ότι έχουμε έναν πρωθυπουργό που θα παρακαλέσει την κ. Μέρκελ να τον λυπηθεί, μεταφέροντας τις, ήδη, ειλημμένες αποφάσεις για μετά τις ευρωεκλογές.

Μάλιστα,

αυτό θα γίνει με μοναδικό επιχείρημα «λυπηθείτε μας γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε. «Είναι αξιοθρήνητος», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, για τον πρωθυπουργό.

Απάντηση Κεδίκογλου

Για «απαράδεκτους χαρακτηρισμούς» του Αλ. Τσίπρα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας σε όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά. «Ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει διαρκώς πόσο φτηνός μπορεί να γίνει. Κρίμα…» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

«Η εγχείρηση επέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε» ήταν το σχόλιο του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου για τη συνάντηση του Σαμαρά-Μέρκελ. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, οι δηλώσεις των δυο ηγετών «αγνοούν έναν μόνο παράγοντα, τον Έλληνα πολίτη, καθώς οι Έλληνες 15 μήνες μετά τη “λάθος συνταγή” -το φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή- ζουν την τραγωδία των μνημονίων». Ο κ. Καμμένος σημειώνει επίσης ότι οι γερμανικές εκλογές παρήλθαν «και περί αναδιάρθρωσης του χρέους, που υπόσχεται ο κ. Σαμαράς, ουδέν».

ΔΗΜΑΡ

Σε σχόλιό της για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο η ΔΗΜΑΡ ανέφερε: «Ο κ. πρωθυπουργός διασφάλισε από την κ. Μέρκελ την υποστήριξη στις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να λάβει η κυβέρνησή του. Δεν υπήρξε όμως η παραμικρή χαραμάδα για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup του περασμένου Νοεμβρίου».

ΚΚΕ

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014, όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ θα βρίσκονται υπό συνεχή επιτήρηση, με αυτόματη ενεργοποίηση μέτρων, δηλαδή “μνημόνια” και “τρόικες” διαρκείας. Ας μην κοροϊδεύουν, λοιπόν, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, τον ελληνικό λαό. Οι όποιες διαπραγματεύσεις εντός των τειχών δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλήξουν σε νέα αντιλαϊκά μέτρα» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα