Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ στο «ξεχείλωμα» της κυβέρνησης

«Δεν ξέραμε τίποτα», διαμηνύει η Ιπποκράτους, έπειτα από σύσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου με στενούς συνεργάτες του νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι. Αντιπαραβάλλουν δε την ανάγκη το κυβερνητικό σχήμα να είναι όσο γίνεται λιτό και λειτουργικό, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στα υπουργεία που σηκώνουν το βάρος των μεταρρυθμιστικών και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Ασφαλώς, η επιθυμία του ΠΑΣΟΚ να ενταχθούν και πολιτικά του στελέχη στην

κυβέρνηση παραμένει, με τους παροικούντες την Ιπποκράτους πάντως να τονίζουν πως ουδέποτε ζήτησαν τη δημιουργία νέων θέσεων για αυτό.

Αναφερόμενοι οι ίδιοι σε φαινόμενα όπως αυτό του άρθρου 19 του νομοσχεδίου της Ναυτιλίας ή το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές ή την επιτάχυνση της λήψης αποφάσεων σε θέματα όπως ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων και η παρέμβαση στη δημόσια διοίκηση, επαναφέρουν το αίτημα του Ευάγγελου Βενιζέλου για ολοκληρωμένη και συστηματική επικαιροποίηση της συμφωνίας προγραμματικής σύγκλησης των τριών κομμάτων.

Σημειώνουν άλλωστε πως η εν λόγω συμφωνία θα πρέπει να αποτελεί το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, που κατά τους ίδιους δεν μπορεί να αφεθεί ως έννοια στα χείλη του κ. Τσίπρα.

«Το ΠΑΣΟΚ μιλάει για εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης εδώ και ένα περίπου χρόνο, ήδη πριν από τις εκλογές. Είναι δε προφανές ότι όλα όσα συμφωνούνται για τον συντονισμό της Κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας -όχι μόνο σε κεντρικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο κάθε υπουργείου- πρέπει να εφαρμόζονται στην πράξη γιατί η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη κάθε εβδομάδα, από τώρα μέχρι τις Ευρωεκλογές, δηλαδή για τις επόμενες 55 περίπου εβδομάδες, να έχει συγκεκριμένους στόχους και μηχανισμό αξιολόγησης του αποτελέσματός σε εβδομαδιαία βάση», σημειώνουν, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου.

Ειδικά για αυτόν τον μηχανισμό αξιολόγησης, υποστηρίζουν ότι πρέπει να βασίζεται σε μία δίκαια κατανομή «κόστους και οφέλους» μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, του βάρους δηλαδή μεταξύ «δυσάρεστων και ευχάριστων» αποφάσεων και πρωτοβουλιών. Και αυτό διότι εκτιμούν ως επιεικώς άδικο το ΠΑΣΟΚ να καλείται να σηκώνει συνεχώς το βάρος επώδυνων αποφάσεων χωρίς να αναδεικνύεται η συμβολή του σε θέματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την κοινωνική συνοχή, κοκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα