Άνθρακες ο θησαυρός – Μόλις 1 στους 7 δικαιούται το επίδομα

Δεν ήταν λίγοι όμως εκείνοι που πετάχτηκαν έξω από το σύστημα και ας ήταν άνεργοι, επειδή δήλωναν φιλοξενούμενοι, ενώ όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία ουσιαστικά μόλις 1 στους 7 ενδιαφερόμενους δικαιούται τελικά να πάρει το μέρισμα!

Συγκεκριμένα, μέχρι αυτή την ώρα, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το έκτακτο εφάπαξ επίδομα 140.000 πολίτες: Έχουν εγκριθεί 22.000 αιτήσεις και απορρίφθηκαν άλλες 40.000. Το ποσό που αντιστοιχεί στους μέχρι τώρα δικαιούχους είναι 13,5 εκατ. ευρώ!

Τα παράπονα όμως δεν λείπουν από

τους πολίτες που πληρούν μεν τα εισοδηματικά κριτήρια, χάνουν όμως το μέρισμα πέφτοντας στην παγίδα των τεκμηρίων διαβίωσης. Για παράδειγμα, ενδιαφερόμενος που δηλώνει εισόδημα έως 6.000 ευρώ, αν και δικαιούται εκ πρώτης το μέρισμα, εάν έχει σπίτι 80 τμ και άνω και αυτοκίνητο 1400 κυβικών, τότε το χάνει το επίδομα.

Και άνεργοι μπορούν να βρεθούν εκτός επιδόματος.

Εάν για παράδειγμα φιλοξενούνται στους γονείς τους τότε για το υπ. Οικονομικών μετράει το ετήσιο εισόδημα της οικογένειας.

Έτσι, εάν η οικογένεια ξεπερνά τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τότε ο άνεργος χάνει το επίδομα.

Το κοινωνικό μέρισμα ξεκινά από τα 500 ευρώ για ένα άτομο που μένει μόνο του και κλιμακώνεται έως τα 1.083 ευρώ για την οικογένεια με 5 παιδιά.

Αναμένεται να ωφεληθούν 600.000 νοικοκυριά, δηλαδή 1 εκατομμύριο φυσικά πρόσωπα.

Η υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος θα μπορεί να γίνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου. Οσο πιο νωρίς η υποβολή της αίτησης, τόσο πιο γρήγορα η λήψη του επιδόματος αρχής γενομένης από το πρώτο δεκαήμερο Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα