ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Είτε η κυβέρνηση έχει αντικατασταθεί από ένα τριμελές διευθυντήριο είτε ο υπουργός Παιδείας αυθαιρετεί, υποστηρίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση.

Μετά την Άννα Διαμαντοπούλου και ο Ανδρέας Λοβέρδος εκφράζει δημοσίως την κατηγορηματική αντίθεση του στο νομοσχέδιο με το οποίο επιχειρείται η αλλαγή της νομοθεσίας για την λειτουργία των πανεπιστημίων.

Ο βουλευτής του

ΠΑΣΟΚ αναλύει τη θέση του σε τρισέλιδη επιστολή, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η πρώτη αυτή αντιμεταρρυθμιστική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης στέλνει  λανθασμένο και επιζήμιο μήνυμα για την Ελλάδα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης».

Υπογραμμίζει ότι η «αντιεκπαιδευτική» νομοθετική πρωτοβουλία πρέπει είτε να αποσυρθεί και αν αυτό δεν γίνει να καταψηφιστεί, καθώς εκτιμά ότι πρόκειται για «διάρρηξη κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμοποίησης». Παράλληλα, κάνει λόγο για «απολύτως λανθασμένο χαρακτήρα» ορισμένων εκ των προωθούμενων ρυθμίσεων.

Διευκρινίζει ότι ο νόμος Διαμαντοπούλου ήταν προϊόν μακράς και ευρείας διαβούλευσης και ψηφίστηκε από πρωτοφανή πλειοψηφία 255 βουλευτών. «Η συμφωνία τριών κομμάτων -επί μονοκομματικής κυβέρνησης- είχε γίνει επιχείρημα του μεγαλύτερου μέρους του Τύπου και ήταν στα χείλη εκατομμυρίων πολιτών, ως παράδειγμα τι μπορούμε να πετύχουμε οι Έλληνες, όταν είμαστε ενωμένοι», τονίζει.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι το νέο νομοσχέδιο δεν πέρασε από υπουργικό συμβούλιο. «Ως φαίνεται, αποτελεί προϊόν επιλογής των τριών αρχηγών Αν είναι ορθή αυτή η εκτίμηση, τότε είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση, διότι αντικαταστάθηκε από ένα τριμελές διευθυντήριο», γράφει και συμπληρώνει: «Αν όμως δεν είναι ορθή, τοτε ευσταθεί το ερώτημα, ποιος ακριβώς νομιμοποιεί τον υπουργό Παιδείας να παρουσιάσει τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή;”

Keywords
Τυχαία Θέματα