ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Mε τη μεγαλοπρέπεια που τους αξίζει ανοίγει απόψε η αυλαία των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, επιστρέφοντας στη χώρα απ’ όπου και ξεκίνησαν το 1948. Στις 22:30 ώρα Ελλάδος η τελετή έναρξης

Λίγες μόνο ημέρες μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων, οι Βρετανοί καλούνται να διοργανώσουν σε υψηλό επίπεδο ένα ακόμη μεγάλο αθλητικό ραντεβού για το οποίο

υπάρχουν μεγάλες βλέψεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διοργανωτές ισχυρίζονται ότι οι Παραολυμπιακοί του Λονδίνου θα είναι οι αρτιότεροι, αλλά και οι πιο εμπορικοί που έχουν διεξαχθεί ποτέ.

Κατά κανόνα θα χρησιμοποιηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπάρχουν όμως και εντελώς καινούργια γήπεδα, όπως αυτό που θα διεξαχθεί το τένις με καρότσι.

Παρούσα και η Βασίλισσα Ελισάβετ 

Στην τελετή έναρξης στην οποία θα δώσει το «παρών» η Βασίλισσα Ελισάβετ, οι Βρετανοί διοργανωτές θα επιχειρήσουν να δώσουν στίγμα της βρετανικής κουλτούρας, η οποία όμως θα συνδυαστεί με μοντέρνα θεάματα και πολλή μουσική σε μία προσπάθεια να ικανοποιηθούν όλα τα γούστα.

Αναπτύσσεται το Παραολυμπιακό Κίνημα

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θα εκπροσωπηθούν 165 χώρες, 19 περισσότερες σε σχέση με τους αντίστοιχους Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Επίσης, θα πάρουν μέρος 4200 αθλητές, 250 περισσότεροι σε σχέση με το 2008 κάτι που σημαίνει ότι το Παραολυμπιακό Κίνημα αναπτύσσεται διαρκώς και με γοργούς ρυθμούς.

Η ελληνική αποστολή

Η αποστολή της Ελλάδας αποτελείται από 61 αθλητές και έχει υψηλές βλέψεις αφού οι επικεφαλής της κάνουν λόγο για κατάκτηση διψήφιου αριθμού μεταλλίων. Σημαιοφόρος της Ελλάδας θα είναι ο 35χρονος κολυμβητής Χρήστος Ταμπαξής ο οποίος έχει κατακτήσει τέσσερα μετάλλια από το 1996 και έπειτα που μετέχει σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης έχει καταγράψει 2 παγκόσμια ρεκόρ στα αγωνίσματά του, γεγονός που τον κατατάσσει στους κορυφαίους του κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα