Ανοιχτά τις Κυριακές τα καταστήματα franchise

Το ενδεχόμενο αυτό εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης καθώς υπάρχει και σχετικό αίτημα του κλάδου.

Το θέμα αυτό όπως και όλες οι αλλαγές που έρχονται στη λειτουργία της αγοράς θα τεθούν επί τάπητος, σήμερα , κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την ΕΣΕΕ, τον ΣΕΛΠΕ, τη ΓΣΕΒΕΕ, τον ΣΕΒ

και την ΕΕΕ.

To φαινόμενο εξετάζεται στο πλαίσιο του διαλόγου για τη διαμόρφωση του νέου αγορανομικού κώδικα. Το συγκεκριμένο αίτημα έχει τεθεί τόσο από τον εμπορικό κόσμο όσο και από τον σύνδεσμο του κλάδου.

Το υπάρχον σχέδιο νόμου για τον Αγορανομικό Κώδικα, προβλέπει, μεταξύ των άλλων, ότι όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους θα μπορούν να λειτουργούν 7 Κυριακές το χρόνο. Με άλλη διάταξη προβλέπεται η δυνατότητα να είναι ανοικτά όλες τις Κυριακές του χρόνου τα καταστήματα, με συνολική επιφάνεια εμβαδού, μικρότερο των 250 τ.μ. Αλλά, υπάρχει και η προϋπόθεση τα συγκεκριμένα καταστήματα να μην ανήκουν, υπό οιαδήποτε νομική σχέση, σε αλυσίδα καταστημάτων ή να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου « shops-in-a-shop».

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλη μερίδα του εμπορικού κόσμου αντιδρά στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

«Το υπουργείο έχει κάθε λόγο να προωθήσει αυτό το σημαντικό εκσυγχρονιστικό βήμα» δήλωσε χθες στο ΔΣ του ΕΒΕΑ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα