Ανοιχτά αύριο τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

Τερματίζεται αύριο και τυπικά η αγωνία χιλιάδων πελατών της Τράπεζας Κύπρου και της Cyprus Popular Bank στην Ελλάδα, καθώς, μετά από μια εβδομάδα αναστολής λειτουργίας από αύριο θα λειτουργούν και πάλι κανονικά κάτω από τη διοίκηση του Ομίλου Πειραιώς.
Σύμφωνα

με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις των στελεχών της Πειραιώς με την κυπριακή πλευρά ολοκληρώθηκε και το απόγευμα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των υποκαταστημάτων των δυο τραπεζικών τραπεζών στην Τράπεζα Πειραιώς.

Με την εξαγορά των δύο κυπριακών τραπεζών, η Τράπεζα Πειραιώς, αποκτά ένα χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους 19,5 δισ. ευρώ, καταθέσεις 12,5 δισ. ευρώ, ένα δίκτυο καταστημάτων 289 σημείων και περίπου 5.100 νέους εργαζομένους. Η Τράπεζα Πειραιώς αναδεικνύεται στη δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη της εγχώριας τραπεζικής αγοράς, με ενεργητικό που ξεπερνά τα 100 δισ. ευρώ, χαρτοφυλάκιο δανείων 70 δισ. ευρώ και καταθέσεις 52 δισ. ευρώ. Ο νέος ενιαίος όμιλος θα απασχολεί πάνω από 24.000 εργαζομένους, ενώ το δίκτυο καταστημάτων ξεπερνά τα 1.700 σημεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα