Άνω κάτω το ΠΑΣΟΚ

Τη «θεμελιώδη διαφωνία» του με την αφήγηση Βενιζέλου εξέφρασε κατά πληροφορίες ο Κώστας Σκανδαλίδης, εισηγούμενος να μην ψηφιστούν τα μέτρα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Οι εκλογές έγιναν για να αλλάξει ρότα η χώρα και να αλλάξει η οικονομική συνταγή. Τσαλαπατήθηκε η προγραμματική συμφωνία», φέρεται να είπε, τονίζοντας πως τα ψέματα που ελέχθησαν στον

λαό οδήγησαν στον εκφασισμό του. Ζήτησε ακόμα συζήτηση για τις αναπτυξιακές πολιτικές στη χώρα και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι θέλει να λύσει το πρόβλημα των τραπεζιτών.

«Ψήφιση των μέτρων ισοδυναμεί με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας», φέρεται να είπε, κάτι στο οποίο συμφώνησε ο βουλευτής  Ιωαννίνων του κόμματος, Μιχάλης Κασσής.

«Όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα, να παραδώσει την έδρα του», είπε ο Γιώργος Ντόλιος, με τον  κ. Κασσή, πάντως να αρνείται να την παραδώσει, μη ψηφίζοντας πάντως και καταγγέλλοντας ότι «πουλήσατε την Ακρόπολη της Ηπείρου με αδιαφάνεια (σ.σ.Δωδώνη) και μου λέτε να εμπιστευθώ τις αποκρατικοποιήσεις;»

Κατά της ψήφισης των μέτρων φέρονται να τάχθηκαν και οι Γιάννης Κουτσούκος, Δημήτρης Κρεμαστινός και Μίμης Ανδρουλάκης. «Εχουμε γίνει συνιστώσα του Σαμαρά και μάλιστα χωρίς λόγο και ρόλο. Η διαπραγμάτευση ήταν ανεπαρκής, τα μέτρα είναι επαχθέστατα», είπε ο πρώτος, ζητώντας να μην ληφθούν σήμερα αποφάσεις και ο Ευαγ. Βενιζέλος να χειριστεί κοινοβουλευτικά το θέμα για να μην υπάρχει κοινοβουλευτική κρίση.  Προς το …«οχι» τάχθηκε ο Μ. Ανδρουλάκης, μιλώντας πάντως για εγκλωβισμό της ΚΟ. «Δεν θέλω να τα ψηφίσω, αλλά αν τεθεί κομματική πειθαρχία, η απόφαση της ΚΟ πρέπει να είναι δεσμευτική», φέρεται να υποστήριξε ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Στον αντίποδα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τάχθηκε υπέρ της ψήφισης των μέτρων. «Υπηρετήσαμε το ψέμα τόσα χρόνια, φορτώσαμε 150 δισ. τα ασφαλιστικά ταμεία, σήμερα συζητάμε αν θα υποστηρίξουμε το επίδομα γάμου ή όχι…», είπε, τονίζοντας ότι «η μη ψήφιση των μέτρων ισοδυναμεί με σκότος και χάος». Όσο για τις αποκρατικοποιήσεις, υποστήριξε ότι η Πολιτεία έχει όλο το νομικό οπλοστάσιο για να τις φέρει σε πέρας και πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε βαποράκια που τώρα είναι και μπατίρηδες να παίξουν ρόλο». Διαφώνησε πάντως με τις στρατηγικές Βενιζέλου, σημειώνοντας ότι αυτές έχουν οδηγήσει σε… κουτσουλιές, φράση την οποία είχε προηγουμένως χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα