ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΙ

Την αναστολή της προγραμματισμένης για αύριο και μεθαύριο απεργίας τους αποφάσισε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων.

Ο λόγος της αναστολής της απεργίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος, αποδίδεται στο ότι «οι Έλληνες ασθενείς, δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, αφού τα φαρμακεία έχουν ξεμείνει από stock, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν

μετά την έκδοση από τον ΕΟΦ του νέου δελτίου τιμών και παρά το γεγονός ότι ο εφοδιασμός των φαρμακαποθηκών συνεχίζει να είναι ανεπαρκής».

Την ίδια ώρα οι φαρμακευτικές εταιρείες καλούν το υπουργείο να επισπεύσει τις διαδικασίες εξέτασης των παρατηρήσεων τού υπό έκδοση δελτίου τιμών και να προχωρήσει άμεσα στις διορθώσεις των λαθών και στην έκδοση ορθής επανάληψης.

Παράλληλα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του προειδοποιεί για τον κίνδυνο να ξεσπάσει νέα σοβαρή υγειονομική κρίση με δυσμενές αντίκτυπο στην κοινωνία και τους ασφαλισμένους.

«Οι ασφαλισμένοι ψάχνουν αγωνιωδώς τα φάρμακά τους, το σύστημα διανομής παραπαίει, οι φαρμακοποιοί στερεύουν οικονομικά και η φαρμακευτική περίθαλψη κινδυνεύει» τονίζεται στην ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και  επισημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος των φαρμακείων της χώρας απειλείται με λουκέτο. Καλεί δε το υπουργείο Υγείας να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο θα εξοφληθούν οι οφειλές προς τους φαρμακοποιούς. Το ΔΣ του ΠΦΣ θα συνεδριάσει την Δευτέρα, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα