Άνεμος αλλαγών

Κριός

Έλα, βγάλε λόγο, το μπαλκόνι σε περιμένει και ο Δίας επιστρέφει σε ορθή πορεία στον τομέα της επικοινωνίας σου, Κριάρι μου! Δε θες να βγάλεις λόγο; Καλά, τότε πήγαινε εκείνο το ταξίδι που τόσο καιρό το λιβανίζεις, ή ξεκίνα με κείνο το μεταπτυχιακό/σεμινάριο/ξένη γλώσσα που το έβαλες και στα New Year Resolution – μη μείνει κι αυτό στο βασίλειο των θρύλων όπως εκείνη η δίαιτα από Δευτέρα! Α, κι αν κλωθογυρίζεις τόσον καιρό κανένα «κατιτί» που θες να πεις σε κάποιον/α

, δε θα βρεις καλύτερη εβδομάδα για να το κάνεις!

Ταύρος

«Quid pro quod», ή, αν με τα Λατινικά χώρισες στη Γ’ Λυκείου, «αυτό αντ’ εκείνου». Ζώδιο της γης και του «αμ έπος αμ έργον», τόσο καιρό αυτό έκανες, Ταύρε μου. Αμ έλα τώρα που η σχέση για την οποία έχεις βάλει τόσο νερό στο κρασί σου σε ξεπληρώνει με ξινίλα. Η δουλειά για την οποία ξέχασες το σπίτι σου στο ανταποδίδει με βαρεμάρα και τρικλοποδιές. Η ζωή αυτή που ζεις, γενικά, κάνει ό,τι μπορεί για να σου θυμίσει πως δεν είναι πρόβα τζενεράλε, είναι μία και μοναδική και δεν ξαναγυρίζει. Κρίμα δεν είναι να την περάσεις σαν κομπάρσος; Έλα, αφού μπορείς να τα αλλάξεις όλα!

Δίδυμοι

Πήρατε-δώσατε, πάλι στο επίκεντρο βρεθήκατε! Ο Δίας επανέρχεται σε ορθή πορεία στο ζώδιό σας – τι θα κάνεις λοιπόν ως καλός Δίδυμος; Μα, φυσικά, θα σηκωθείς και θα πας να βουτήξεις το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου σου είτε από το μαλλί είτε από το πέτο (από όπου βολεύεσαι, εν ολίγοις) και θα του/της πεις πώς νιώθεις. Την αλήθεια, και μόνη την αλήθεια χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. Μπορείς; Θυμήσου πως ο Δίας λειτουργεί με ευχές, με ρίσκο και με την πίστη πως τα θαύματα συμβαίνουν καθημερινά, δίπλα μας ή/και μέσα μας.

Καρκίνος

Δυο πόρτες έχει η ζωή, Καρκίνε, δύο σενάρια έχει κι αυτή η εβδομάδα: το πρώτο σενάριο περιλαμβάνει πολλή μίρλα στη σχέση ή/και στη δουλειά σου. Δεν είναι μόνο η ψυχρότητα κι ότι ο ένας λέει «άσπρο» κι ο άλλος καταλαβαίνει «πετρόλ με άσπρα πουά» – είναι πως νιώθεις να στραγγίζεις από όλα όσα (θεωρείς πως) έχεις να δώσεις, χωρίς να βλέπεις κάποιο ουσιαστικό αντάλλαγμα. Το δεύτερο σενάριο ξεκινά με την εξής ερώτηση από την αστρολόγο σου: «και γιατί δεν τα αλλάζεις όλα;». Και μην τολμήσεις να μου φέρεις ως δικαιολογία τα οικονομικά σου…ούτε και το πόσο τζόγος θα ήταν κάτι τέτοιο-η τύχη βοηθά τους τολμηρούς!

Λέων

Δε θα έλεγα πως η εβδομάδα ξεκινά με σπα και προδέρμ – όχι με τις τετραγωνάρες του Κρόνου, που σε κάνει σαν το διήγημα του Χάρλαν Έλλισον «Δεν έχω στόμα και πρέπει να ουρλιάξω». Ψυχραιμία: ίσως όλα αυτά συμβαίνουν διότι δεν πρέπει να ουρλιάξεις, αλλά πρέπει να αναζητήσεις την ευτυχία μακριά από τα στενά όρια της ζωής σου και τη βαλτωμένη σου καθημερινότητα. Λιοντάρι είσαι, κάνε κι εσύ μια ανατροπή, μπορείς! Τι ανατροπή; Χμ, το κλείσιμο των κινητών σας είναι μια θαυμάσια αρχή. Μία φλισένια κουβερτούλα και μία μεγάλη αγκαλιά είναι μία εξαιρετική συνέχεια – δε συνεχίζω, θα με λογοκρίνει ο editor!

Παρθένος

Αντί να στραγγαλίσεις τους οικείους σου που σου κλαίγονται για κάθε τι όλη την ώρα, θα έλεγα να πατήσεις ένα ξεγυρισμένο delete σε ό,τι τους αφορά, και να εστιάσεις στην καριέρα σου, όπου έχουν αρχίσει να αποδίδουν οι κόποι και τα ξενύχτια του τελευταίου έτους. Ως εκ τούτου, μπορείς κι εσύ να χαλαρώσεις λίγο και να απολαύσεις τα μικροπράγματα που κάνουν τη ζωή μας άξια να τη ζούμε, και τις μέρες μας να ξημερώνουν. Μία εκδρομή με μερικούς φίλους, για παράδειγμα, αποτελεί εξαιρετική ιδέα για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο…

Ζυγός

Με Ήλιο, Ερμή και, από 2/2 και την Αφροδίτη που σε κυβερνά στον Υδροχόο, δε λείπει από τη ζωή σου ούτε το φλερτ, ούτε ο έρωτας, ούτε οι όμορφες στιγμές, ούτε η τύχη ή η ενασχόληση με το παιδί σου, ούτε καν η δυνατότητα να πάρεις ένα χόμπι σου και να το κάνεις να σου αποδώσει χρήματα. Όσο για το Δία που γυρίζει ορθόδρομος στους Διδύμους, σε κάνει να νιώθεις σα να βρίσκεσαι σε μία σπηλιά, με την πλάτη σου προς στην είσοδο – για να βρεις την έξοδο από τα προβλήματά σου και το φως, δεν έχεις παρά να γυρίσεις!

Σκορπιός

Αυτή είναι μία εβδομάδα που ο Κρόνος σε χτυπάει κάτω σα χταπόδι, αλλά εσύ είσαι Σκορπιός, κι όταν το διάβα σκληραίνει, οι σκληροί διαβαίνουν. Σαφώς και μπορείς να διαχειριστείς και την πίεση και τα αδιέξοδα τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά σου. Θυμήσου: ό,τι κάνεις πρέπει να γίνει φανερά, στο φως – άρα ναι, εκείνη η κρυφή κι απαγορευμένη ιστορία είναι πολύ, πολύ λάθος.

Τοξότης

Με τον κυβερνήτη σου Δία σε ορθή πορεία καλείσαι να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει, να συναντήσεις και να επικοινωνήσεις με εκείνους που πρέπει και να αντιμετωπίσεις την πραγματική ζωή κι όχι το ιδανικό σενάριο που έχεις στο κεφάλι σου και το περιφέρεις δώθε – κείθε. Επίσης, ούτε που να το σκεφτείς να δεχτείς επιστροφές/καταστροφές του παρελθόντος πάλι πίσω στη ζωή σου – αν δε θες η άνοιξη να σε βρει να μαζεύεις τα συντρίμμια σου σα να είσαι παζλ των 10.000 κομματιών, τουλάχιστον!

Αιγόκερως

Ανησυχείς για τα οικονομικά σου, Αιγόκερε (εσύ κι άλλα 11 εκατομμύρια Έλληνες…) αλλά αυτό συμβαίνει γιατί κάνεις το λάθος να μεταφράζεις τη σχετική στασιμότητα του τελευταίου καιρού στα επαγγελματικά σου ως μία μόνιμη κατάσταση. Η κινητικότητα θα επανέλθει και μάλιστα δριμύτερη. Στο μεταξύ, δεν είναι κακή ιδέα να βρεις μερικούς νέους τρόπους για να αυτοδιαφημιστείς ή να προβάλεις το έργο και τις ιδέες σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Α, και πρόσεχε τα πισώπλατα μαχαιρώματα, θα φορεθούν πολύ αυτές τις μέρες…

Υδροχόος

Με τον Άρη στο ζώδιό σου τόσο καιρό, ο πόλεμος έχει γίνει όχι απλά καθημερινότητα, αλλά δεύτερη φύση σου. Αυτό, μέχρι χθες – καλωσόρισε την Αφροδίτη από 2/2 στα λημέρια σου, κι άσε να φανούν τα πραγματικά σου συναισθήματα για τον άνθρωπό σου. Σταμάτα να τον/την πετσοκόβεις και να τον/την κριτικάρεις ακόμα και επειδή αναπνέει, και ξαναθυμήσου πώς είναινα είσαι Φίλος και Συνοδοιπόρος με τον/την Άλλο/η. Θα βγεις κερδισμένος, στο εγγυώνται τα άστρα!

Ιχθείς

Με την επιστροφή του Δία σε ορθή πορεία στις 30/1, και ταυτόχρονα, με την είσοδο του Άρη στο ζώδιο σου στις 2/2, αναλαμβάνεις δράση, Ψάρι. Τέρμα το παρασκήνιο ή, το πολύ πολύ, ο ρόλος του κομπάρσου. Ό,τι δεν σου αρέσει στο φιλικό, επαγγελματικό ή, κυρίως, στο οικογενειακό σου περιβάλλον, άλλαξέ το. Προσοχή όμως! Πριν δώσεις κλωτσιά να τα γκρεμίσεις, φρόντισε να έχεις να αντιτάξεις μία καλή αντιπρόταση για το πώς θα έπρεπε να είναι τα πράγματα…

………………………………………………………………………………

Αστρολόγος Ελισάβετ Σπυρίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα, στον αστερισμό του Σκορπιού, κάνοντας τους γονείς μου να χάσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μεγάλωσα στα αεροπλάνα της ΤWA μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α., καθώς και ανάμεσα σε άπειρα βιβλία θρησκειολογίας, λογοτεχνίας και πολιτικής. Σπούδασα μετάφραση, διερμηνεία και γλωσσολογία, λατρεύω να ταξιδεύω, να μαγειρεύω και να μαθαίνω ξένες γλώσσες. Έχω έχει βρει τον Υδροχόο μου, και στο χρόνο που μου αφήνει ελεύθερο ο έρωτάς μου για την 6 μηνών κόρη μου προσπαθώ να κοιτάζω ψηλά, στις τροχιές τον άστρων (σ.τ.Μ. : I need my space)»

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου:

[email protected]

https://www.facebook.com/Airdancer

Keywords
Τυχαία Θέματα