Αναβάθμιση της Ελλάδας σε Β- από τον Fitch

Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε B- από CCC, με «σταθερή» προοπτική, όπως αναφέρει ανακοίνωσή του η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα πριν από λίγο.

Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης η αναβάθμιση έχει να κάνει με την εξισορρόπηση της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας παράλληλα ότι έχει γίνει πρόοδος όσον

αφορά στην εξάλειψη του δημοσιονομικού ελλείμματος και του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών ενώ η εσωτερική υποτίμηση έχει αρχίσει να καθιερώνεται. Ωστόσο εκφράζει τον προβληματισμό του για το κόστος των μεταρρυθμίσεων που έχουν ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων το πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας και την χαμένη παραγωγή, δεδομένα που καθιστούν την ανάκαμψη αμφίβολη.

Όμως συνεχίζει ο Fitch, h διαγραφή χρέους και η χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων έχουν οδηγήσει σε άνοδο τους δείκτες οικονομικού κλίματος της κεντρικής τράπεζας σε υψηλό τριών ετών και ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη έχει υποχωρήσει.

Το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής είναι σε καλό δρόμο, αναφέρει ο οίκος προσθέτοντας ότι το ευρύτερο περιβάλλον φαίνεται να μοιάζει με μια εικόνα κοινωνικής και οικονομικής σταθερότητας.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Οίκου αξιολόγησης Fitch

Keywords
Τυχαία Θέματα