Αναστάτωση στο Βερολίνο-Στο νοσοκομείο γυναίκα με συμπτώματα Έμπολα

Δεν έχει υπάρξει καμιά επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την ταυτότητα, την εθνικότητα ή τα συμπτώματα της γυναίκας αυτής, ούτε για το εάν και κατά πόσον είχε ταξιδέψει στη δυτική Αφρική, όπου έχει ξεσπάσει η επιδημία.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς επιτράπηκε σε άλλα πρόσωπα που βρίσκονταν στο κέντρο εξεύρεσης εργασίας να αποχωρήσουν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, η γυναίκα είναι από τη Νιγηρία και είπε ότι είχε έλθει σε επαφή με ανθρώπους μολυσμένους από τον ιό Έμπολα.

«Η ασθενής

είναι απομονωμένη στο ασθενοφόρο και η ομάδα (των τραυματιοφορέων) έλαβε μέτρα προφύλαξης» ως την εισαγωγή της στην μονάδα μολυσματικών ασθενειών του νοσοκομείου υπό την επίβλεψη ενός ιατρού εντατικολόγου, συνέχισε ο Έρμπε.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται η γυναίκα στο νοσοκομείο αυτό «θα πάρουν κάποιο χρόνο», πρόσθεσε ο ίδιος. Αλλά το γεγονός ότι η γυναίκα κατάγεται από τη δυτική Αφρική, όπου έχει ξεσπάσει μια πολύνεκρη επιδημία του Έμπολα, δικαιολογεί τη λήψη «σημαντικών μέτρων προφύλαξης», επισήμανε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με μία ανακοίνωση του νοσοκομείου Charité το απόγευμα, οι γιατροί «δεν έχουν συμπεράνει προς το παρόν πως πρόκειται για ένα κρούσμα του ιού Έμπολα, και κλίνουν μάλλον προς το ενδεχόμενο μιας γαστρεντερίτιδας».

Πάντως, «για να αποκλειστεί οριστικά και επίσημα ο κίνδυνος του Έμπολα, θα γίνει άμεσα μια εξέταση αίματος».

Πολλά πρόσωπα τα οποία ήλθαν σε άμεση επαφή με την ασθενή αναμένεται να υποβληθούν επίσης σε εξετάσεις στο νοσοκομείο Charité.

Στη Γερμανία έχουν αναφερθεί αρκετά ύποπτα κρούσματα από το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό και έχει στοιχίσει ως σήμερα τη ζωή σε 1.229 ανθρώπους στη δυτική Αφρική.

Keywords
Τυχαία Θέματα