Ανάσχεση της ανεργίας βλέπει ο Σαμαράς

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η αύξηση της ανεργίας έχει αρχίσει να φρενάρει. «Είναι μια ένδειξη ισχυρή που μένει να επιβεβαιωθεί τους επόμενους μήνες», είπε.

Βάσισε την αισιοδοξία του στο γεγονός ότι -βάσει της νέας μεθοδολογίας- οι προσλήψεις ήταν περισσότερες από τις απολύσεις τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, αλλά και σε σφυγμομέτρηση της ICAP, σύμφωνα με την οποία οι μισές από 1,085 εταιρείες με τζίρο άνω του ενός εκατ. ευρώ

σχεδιάζουν ή σκέφτονται να κάνουν επενδύσεις μέσα στο 2013. Σύμφωνα με τη ίδια έρευνα, τα μισά από αυτά τα επενδυτικά σχέδια θα προβλέπουν και αύξηση των θέσεων εργασίας.

«Η εικόνα αλλάζει, η κοινωνία σύντομα θα νοιώσει την διαφορά και η ελπίδα που ήδη κερδίζει έδαφος θα κυριαρχήσει και πάλι», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το υπουργείο Εργασίας θα εκταμιεύσει 2,9 δισ. για την ενίσχυση των ανέργων και την επανεκπαίδευση νέων και ευπαθών ομάδων, καθώς και ότι θα δοθεί πάνω από ένα δισ. για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και τη στήριξη της απασχόλησης και εκτίμησε συνολικά ότι θα επωφεληθούν 715.000 άνθρωποι.

Τέλος, σημείωσε ότι προχωρά έχει δρομολογηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφελών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία διαμορφώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο σε 27,2% (1.348.742 άτομα), αυξημένη κατά μιάμιση ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα και κατά 5,7 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα έτος (281.048 άτομα). Για τους νέους κάτω των 25 ετών έφτασε στο 59,3%.

Αντιστοίχως, ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε αύξηση του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων και τον περασμένο Μάρτιο, οταν ξεπέρασαν τις 870.000.

Στη σύσκεψη στο Μαξίμου για την ανεργία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης.

Θέλει μερίδιο η Ιπποκράτους

«Χαιρόμαστε που οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ αποκτούν κεντρικό ρόλο στην ατζέντα του πρωθυπουργού», σχολίασε η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ετοιμάσει και θα αποστείλει στην κυβέρνηση συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις για την ανάσχεση της ανεργίας και ζήτησε να ενταχθούν στο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα