ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

14:30 2/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Τις δέκα πρωτοβουλίες και προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης για να βγει η ελληνική οικονομία από το τέλμα παρουσίασε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η αποτυχία δεν μπορεί να αποτελέσει επιλογή γι’ αυτή την κυβέρνηση, σημειώνοντας πως θα σημαίνει και αποτυχία της χώρας. Υποστήριξε ότι δεν τον απασχολεί το πολιτικό κόστος και πρόσθεσε ότι πολιτεύεται σαν να είναι η τελευταία του θητεία. «Χαρίζω ευχαρίστως τις

επόμενες εκλογές σε όποιον θέλει να τις κερδίσει», είπε.

Πολλαπλών αναγνώσεων ήταν η απάντησή του σε ερώτηση για τις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ. Η κυβέρνηση θα φροντίσει τους εργαζόμενους, αλλά και τους φορολογούμενους, σημείωσε.

Το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο θα επιδιώξει:

Την επανέναρξη των μεγάλων οδικών έργων. Στόχος είναι ως τις 30 Σεπτεμβρίου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους αναδόχους και να επιτευχθεί συμφωνία- πλαίσιο. Ο Κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι η κατασκευή των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων θα οδηγήσει άμεσα στη δημιουργία 30.000 θέσεων εργασίας και επιπλέον 50.000 εξαιτίας της ανάπτυξης της Περιφέρειας.Την επιτάχυνση Απορρόφησης ΕΣΠΑ με απλοποίηση/ κατάργηση διαδικασιών και υπογραφών, αλλαγή της νομοθεσίας για τις απαλλοτριώσεις, αναθεώρηση του προγράμματος και επιτάχυνση των 181 έργων υψηλής προτεραιότητας.Την ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ & ROSCO. Οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για την άρση των εμποδίων βρίσκονται σε εξέλιξη. Η ιδιωτικοποίηση της ROSCO θα γίνει αφού εξετασθούν πιθανές συνέργειες, κατά τα πρότυπα άλλων χωρών. Την προσέλκυση επενδύσεων με κεντρικό σύστημα αδειοδότησης, ηλεκτρονική παρακολούθηση των επενδύσεων ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια, αλλαγή του επενδυτικού νόμου και αξιοποίηση των Εταιριών Ειδικού Σκοπού (SPVs). «Πιλότο» θα αποτελέσει η αξιοποίηση του Παραλιακού Μετώπου, από το Φάληρο ως το Σούνιο.Τη στήριξη των εξαγωγών, με διεύρυνση του αριθμού των προϊόντων και των εταιρειών που εξάγουν, προώθηση των προϊόντων σε νέες αναδυόμενες αγορές και δίκτυα και απλοποίηση των διαδικασιών.Την απλούστευση αδειοδοτήσεων για επιχειρήσεις και επαγγέλματα (τεχνικοί, ψυκτικοί, ηλεκτρολόγοι, κ.α.).Την ομαλή λειτουργία της αγοράς,μέσω της αξιοποίηση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για τον Ανταγωνισμό, κατ’ αρχήν στους τομείς οικοδομικών υλικών, λιανικού εμπορίου, βιομηχανικής παραγωγής και τουρισμού, καθώς και την απλοποίηση του Αγορανομικού Κώδικα.Τη δημιουργία νέου κανονιστικού πλαισίου για προμήθειες και δημόσια έργα, τη μείωση των φορέων που εκτελούν διαγωνισμούς από 3.200 σε 640, την ενεργοποίηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και την έναρξη εφαρμογής των ηλεκτρονικών δημόσιων προμηθειών πιλοτικά τον Ιανουάριο του 2013.Την αξιοποίηση των 37 περιφερειακών αεροδρομίων.Την απελευθέρωση της αγοράς ΚΤΕΛ μέχρι το τέλος του 2015 αντί για το 2019 που προβλέπει ο ισχύων νόμος.

Βρεφικό γάλα

Ο υπουργός απάντησε σε ερώτηση σχετικά με πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, που απαγορεύει την πώληση βρεφικού γάλακτος στα σούπερ μάρκετ για ένα εξάμηνο. Σημείωσε ό

Keywords
Τυχαία Θέματα