ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠ’ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους εταίρους ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Ο Π. Πικραμμένος αναμένεται να θέσει από ελληνικής πλευρά τα εξής θέματα: άμεση υπέρβαση των γραφειοκρατικών εμποδίων στις κοινοτικές υπηρεσίες για να ξεμπλοκαριστούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, αύξηση των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έκδοση «ομολόγου έργου» για την χρηματοδότηση

συγκεκριμένων σχεδίων υποδομής και επανέναρξη της χρηματοδότησης για τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.

Τα ανωτέρω ζητήματα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Λουκά Παπαδήμου, του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζαννιά, του υπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Στουρνάρα και συνεργατών του κ. Πικραμμένου.

Στη σύσκεψη εκλήθη και συμμετείχε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος καθώς τα ζητήματα ρευστότητας των τραπεζών δεν έχουν πλήρως διευθετηθεί.

Ο Π. Πικραμμένος αναχωρεί αύριο το πρωί για τις Βρυξέλλες και θα συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαννιά, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τσιόδρα και τον διευθυντή του διπλωματικού του γραφείου Δημήτρη Παρασκευόπουλο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον πρόεδρο της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Keywords
Τυχαία Θέματα