Ανάπτυξη, εργασία, μεταρρυθμίσεις το τρίπτυχο της επιτυχίας

Οι εργασίες της Συνόδου της ΕΕ στις Βρυξέλλες αρχίζουν στις 18.00 ώρα Ελλάδας, με την καθιερωμένη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Κατά την κοινωνική Σύνοδο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάϊ υπογράμμισε ότι βασική πρόκληση είναι η αποκατάσταση των προοπτικών ανάπτυξης σε σταθερή βάση, τονίζοντας ότι η δημοσιονομική σταθεροποίηση αποτελεί προϋπόθεση για την ανάκτηση

της εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων και των καταναλωτών.

Ο Χ. Ρομπάϊ επέμεινε ότι η διασφάλιση υγιών δημοσίων οικονομικών, με αποφασιστική προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, είναι ουσιαστικά μονόδρομος για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης μακροπρόθεσμα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας και ότι έμφαση θα πρέπει να δοθεί στις μεταρρυθμίσεις, που θα επαναφέρουν την Ευρώπη σε σωστή τροχιά. Υποστήριξε πως σε εθνικό επίπεδο θα πρέπει να καταβληθούν ιδιαίτερες προσπάθειες σχετικά με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα καταστήσουν την Ευρώπη πιο ανταγωνιστική, με βιώσιμη ανάπτυξη. Η μεταρρυθμιστική προσπάθεια θα πρέπει να εφαρμόζεται με δίκαιο τρόπο στην κοινωνία, τόνισε ο Ζ. Μπαρόζο.

Νωρίτερα, στην παρέμβασή του στην κοινωνική Σύνοδο, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος υπογράμμισε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με έναν νέο διχασμό ανάμεσα στον Βορρά και τον Νότο, ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς, τους δανειστές και τους χρεωμένους προτείνοντας ένα «σχέδιο Μάρσαλ» για τον ευρωπαϊκο νότο.

Keywords
Τυχαία Θέματα