Ανακαλούνται πλαστικά πιάτα από το Jumbo

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχου σε πλαστικά πιάτα και σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών από το Γενικό Χημείο του Κράτους, ο ΕΦΤΕ διαπίστωσε ότι αυτά είναι ακατάλληλα για επαφή με τρόφιμα, καθώς στην επιφάνειά τους φέρουν εκτύπωση, η οποία δύναται, κατά την χρήση τους, να μεταφερθεί στο τρόφιμο.

Πρόκειται για πλαστικά πιάτα σε συσκευασία 4 τεμαχίων, κινεζικής προέλευσης, με αριθμό παρτίδας HDG 279 N, που εισάγονται από την επιχείρηση JUMBO.

Ο ΕΦΕΤ

απαίτησε την άμεση ανάκληση του προϊόντος από την επιχείρηση. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικοί έλεγχοι και οι καταναλωτές καλούνται να μην το χρησιμοποιήσουν ή αν τα έχουν προμηθευτεί να τα επιστρέψουν.

Επίσης, ο ΕΦΕΤ προχωρά στην άμεση ανάκληση μη ασφαλούς πυρηνελαίου, στο οποίο ανιχνεύτηκε συγκέντρωση πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων πάνω από τα νομοθετημένα όρια ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων από την εταιρεία που το διακινεί.

Πρόκειται για πυρηνέλαιο, με την εμπορική ονομασία «ΑΒΕΑ», σε μεταλλικό περιέκτη των 5lt, με αρ. παρτίδας L617/6/2015 και με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από το τέλος : 17/06/2015. Το εν λόγω προϊόν παράγεται και συσκευάζεται από την Α.Β.Ε.Α. Συνεταιριστική Ελαιουργία Χανίων, 28ης Οκτωβρίου, Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου, Χανιά Κρήτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα