Αναδιάρθρωση του Λιμενικού Σώματος

17:46 8/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Με το Προεδρικό Διάταγμα προβλέπεται η σύσταση Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος ΒΑ Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη.

Επίσης, θα συσταθεί Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής και Κορινθίας, με έδρα τον Πειραιά, καθώς και Περιφερειακή Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, που θα εδρεύει στην Καβάλα.

Επιπρόσθετα, μεταφέρεται η έδρα της Περιφερειακής Διοίκησης

Ηπείρου και Ιονίου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα.

Με τη νέα διάρθρωση των λιμενικών Αρχών, στόχος είναι η ορθολογικότερη κατανομή των δυνάμεων στην επικράτεια, ο καλύτερος σχεδιασμός της δράσης των μονάδων, μέσω της διοικητικής υπαγωγής μικρότερων σε μεγαλύτερες, καθώς και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, οι 217 λιμενικές Αρχές αναδιαμορφώνονται σε 179.

Πιο συγκεκριμένα, διατηρούνται τα 18 υφιστάμενα κεντρικά λιμεναρχεία, αυξάνονται σε 45 τα λιμεναρχεία, από τα 34 υπάρχοντα, ενισχύονται σε 73 τα λιμενικά τμήματα, από τα 34 που υφίστανται, ενώ περιορίζονται σε 43 οι λιμενικοί σταθμοί, από τους 107 που είναι μέχρι σήμερα.

Στη νέα διάρθρωση δεν περιλαμβάνονται υπολιμεναρχεία, ενώ, για τη μεγαλύτερη ευελιξία στην αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών, σε ορισμένες περιοχές προβλέπεται η ίδρυση λιμενικών φυλακίων.

Εκτιμάται ότι από τη συγκεκριμένη αναδιάρθρωση προκύπτει εξοικονόμηση περισσοτέρων από 500.000 ευρώ, ετησίως, ενώ εξοικονομούνται για επιχειρησιακές ανάγκες περίπου 700 άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα