ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

19:00 5/8/2012 - Πηγή: Matrix24

«Αυτή την φορά, η Παλαιστινιακή Αρχή θα αποπειραθεί να γράψει μια νέα ιστορία», διαβεβαιώνουν αξιωματούχοι στην Ραμάλα, ενόσω οι Παλαιστίνιοι αναζητούν τρόπο να αναβαθμίσουν την θέση τους απέναντι στον OHE.

 «Η απόφασή μας δεν είναι δραματική και αυτό που θα συμβεί τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμoύ Ηνωμένων Εθνώνδεν έχει καμία σχέση με ό,τι συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο», δήλωσε η ίδια πηγή.

Ο δε Υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής

Ριάντ Αλ – Μάλκι δήλωσε πως επιδιώκει να διασφαλίζει 180 ψήφους από τους 193 στην Γενική Συνέλευση, «ώστε να είμαστε τουλάχιστον παρατηρητές του ΟΗΕ». Ωστόσο, αυτό απαιτεί και την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Αυτός είναι ένας συνεχής αγώνας και εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Ρον Πρόσορ διαβεβαίωσε ότι το νέο αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής θα βρει ανταπόκριση στην Γενική Συνέλευση, αλλά προειδοποίησε ότι αυτό δεν θα την φέρει πιο κοντά σε καθεστώς αυτονομίας ή ειρήνης με το Ισραήλ. Ο ίδιος κατηγόρησε την Παλαιστινιακή Αρχή ότι επιχειρεί να στρέψει την διεθνή προσοχή πάνω της, αλλά υπενθύμισε ότι αυτή την στιγμή η προσοχή είναι στραμμένη στο Ιράν, την Αίγυπτο και την Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα