ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

Ένα ηχηρό «Όχι στην παρακμή», κάλεσε τους πολίτες να πουν ο Αλέξης Τσίπρας από την Θεσσαλονίκη, όπου παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο για την Αναπτυξιακή και Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

Με κεντρικό σύνθημα «κοιτάζουμε τον λαό στα μάτια και δεσμευόμαστε», ο πρόεδρος της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ,

Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε τους πολίτες να απαντήσουν θετικά στο «πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο», ώστε να όλοι μαζί να «ξαναχτίσουμε την Ελλάδα σε νέες και στέρεες βάσεις», όπως χαρακτηριστικά είπε, «αποκαθιστώντας το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία, την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια, αλλά και την ισότιμη συμμετοχή της χώρας μας στους θεσμούς της ευρωπαϊκής ενοποίησης».

Από το βήμα της 77ης ΔΕΘ απάντησε στους επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αν περιμένουμε να πέσουν σαν ώριμο φρούτο θα σαπίσει η κοινωνία» και προδιέγραψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.

Επανέλαβε την δέσμευσή του για την ακύρωση του Μνημονίου, την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και την διαγραφή σημαντικού μέρους σε συνδυασμό με μια κοινωνικά δίκαιη δημοσιονομική εξισορρόπηση με εγχώριους πόρους. Δεσμεύτηκε δε για ακύρωση των μειώσεων σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Επίσης, χαρακτήρισε την επιμήκυνση στην αποπληρωμή του χρέους ως «επικίνδυνη αυταπάτη».

Απευθυνόμενος στους παραγωγικούς φορείς, ο Αλέξης Τσίπρας προσδιόρισε την νέα εθνική στρατηγική, πρωτίστως από την απαλλαγή από τα καταστροφικά μνημόνια και ακολούθως από την «χάραξη μιας νέας, πολυδιάστατης, ενεργητικά φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής με στόχο την αναβάθμιση της διεθνούς θέσης και του ρόλου της Ελλάδας ως χώρας Ευρωπαϊκής, Βαλκανικής και Μεσογειακής». Σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, υπογράμμισε ότι «ο ανταγωνισμός με την Τουρκία πρέπει να σταματήσει», για να στηρίξει η Ελλάδα σε συμμαχία με την Κύπρο την ενταξιακή πορεία της γείτονος χώρας. Παράλληλα, προέκρινε την συμβολή της Ελλάδας στην «δίκαιη επίλυση του Κυπριακού». Με ειρηνικές πρακτικές, υπογράμμισε ότι πρέπει να επιλυθεί και το ζήτημα ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Αναφορικά με την παραγωγική ανασυγκρότηση, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε: «Δεν ήρθα εδώ να σας μιλήσω για μια εύκολη υπόθεση», αλλά για «μια διαδικασία λαϊκής και κοινωνικής χειραφέτησης που δεν μπορεί παρά να είναι δύσκολή και επίπονη, αλλά θα οδηγεί σταδιακά στην αυτοδυναμία του λαού μας», όπως χαρακτηριστικά είπε. Εξήγησε δε ότι αυτή η διαδικασία δεν έχει μόνο σκοπό «μόνο η χώρα να βγει από τη κρίση, αλλά να ανοικοδομήσει σε στέρεα θεμέλια μια νέα Ελλάδα».

Έστρεψε τα βέλη του κατά του Αντώνη Σαμαρά, που «πριν από μια εβδομάδα ήρθε σαν το κλέφτη, για δύο μόνο ώρες, να εγκαινιάσει τη ΔΕΘ ο κρυπτόμενος Πρωθυπουργός», όπως είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει «Έλεγε ψέματα για να κερδίσει τη ψήφο σας. Και όποιος τον πίστεψε την πάτησε. Έτσι απλά και τόσο κυνικά». Αναφερόμενος στην τρικομματική κυβέρνηση προδίκασε ότι «αν μακροημερεύσουν στην εξουσία, ούτε αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα ούτε αυτό θα είναι το τελευταίο του ψέμα (σ.σ. του Π

Keywords
Τυχαία Θέματα