ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

21:25 9/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Αίτημα για την μεγάλη πρωτιά στην κάλπη απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από την Καβάλα. Χαρακτήρισε ως εθνική ανάγκη, αλλά και ευρωπαϊκή θεσμική υποχρέωση την ακύρωση του Μνημονίου για την σωτηρία της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

«Δώστε μας ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή. Δώστε

μας μεγάλη πρωτιά στην κάλπη» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της Ελλάδας, η ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας, η αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας της χώρας, αλλά και να τερματιστεί η φαυλότητα, η διαφθορά και η διαπλοκή.

Τόνισε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φεύγουν, αφού, όπως είπε: «λεηλάτησαν τη χώρα, χρεοκόπησαν τους Έλληνες και την παρέδωσαν όμηρο στους δανειστές της». Οι επιθέσεις τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι επειδή: «απέτυχαν ακόμα και να διεκπεραιώσουν την προεκλογική στρατηγική του φόβου και της ανασφάλειας που τους ανέθεσαν».

Χαρακτήρισε σάπιο το δόλωμα της κινδυνολογίας με το νέο ψευτοδίλημμα «Μνημόνιο στην Ελλάδα ή διάλυση της Ευρωζώνης», καταλογίζοντας σκοπιμότητα στην Άγκελα Μέρκελ ότι «δήθεν η τήρηση του Μνημονίου είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη». «Που το βρήκε αυτό γραμμένο;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας: «Ποιο άρθρο των ευρωπαϊκών Συνθηκών θέτει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην Ευρωζώνη τα Μνημόνια της λιτότητας;».

Διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι δεν κινδυνεύει από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η συμμετοχή της Ελλάδας μας στην Ευρωζώνη και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα κινδυνεύει μόνον από το Μνημόνιο και από τους πολιτικούς κατήγορούς μας».

Αναφερόμενος στην ακύρωση του Μνημονίου, υπογράμμισε ότι: «Εγγύηση συμμετοχής στην Ευρωζώνη δεν είναι η μονομερής αφωνία» και πρόσθεσε πως ο πραγματικός κίνδυνος του Μνημονίου βρίσκεται πίσω από τον κατασκευασμένο κίνδυνο της δραχμής. Επίσης, σημείωσε ότι οι αντιφάσεις ΒενιζέλουΣαμαρά αποδεικνύουν ότι η κινδυνολογία και ο φόβος είναι προεκλογικά πυροτεχνήματα – και μάλιστα κακής ποιότητας. «Δεν μπορούν να μαζέψουν τους φόρους. Δεν θέλουν να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή. Δεν θέλουν να αλλάξουν ριζικά ένα φορολογικό σύστημα «βιότοπο της διαπλοκής». Και επειδή δεν θέλουν να τα κάνουν όλα αυτά, φορολογούν την φτώχεια. Φορολογούν και τους ανέργους»

Σημαντική ήταν και η τοποθέτηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλεια και την Αστυνομία και θέτοντας το ερώτημα: «Εμείς οικοδομούσαμε πελατειακό δίκτυο στην αστυνομία με ευνοϊκές μεταθέσεις σε γραφεία βουλευτών, υπουργών, στη Βουλή;». Απαντώντας το είπε: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε να επανασχεδιάσουμε την κατανομή του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας με ορθολογικά – και όχι με πελατειακά και κομματικά κριτήρια. Γιατί η θέση του αστυνομικού είναι στη γειτονιά και στον δρόμο. Για να προστατεύει τους πολίτες».

Επανέλαβε τις προγραμματικές δηλώσεις και εγγυήθηκε την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα του τόπου, «που θα ενώνει ολοένα και περισσότερες Ελληνίδες, ολοένα

Keywords
Τυχαία Θέματα