Αιματοχυσία από βαρέλια με εκρηκτικά

18:38 4/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Εκτόξευσαν βαρέλια με εκρηκτικά, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο οκτώ πολίτες, ανάμεσά τους πέντε παιδιά και ενώ κλιμακώνονται αυτού του είδους οι επιθέσεις, που τις τελευταίες μέρες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 150 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αντικαθεστωτικούς ακτιβιστές στο πεδίο, ο στρατός εδώ και τρεις εβδομάδες έχει πολλαπλασιάσει τις επιδρομές με αυτές τις αυτοσχέδιες βόμβες —βαρέλια γεμάτα με TNT— εναντίον των τομέων του Χαλεπιού που ελέγχουν οι αντάρτες

και επιδιώκει να ανακαταλάβει.

Σύμφωνα με το Κέντρο Μέσων Ενημέρωσης του Χαλεπιού, άλλη μια οργάνωση που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, η μία από τις επιθέσεις αυτές έπληξε ένα σχολείο στη συνοικία Μασάκεν Χανάνο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν παιδιά.

Οι επιδρομές με βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά είχαν καταδικαστεί το 2013 από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς επίσης και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και τον Αραβικό Σύνδεσμο. Η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τις είχε χαρακτηρίσει «παράνομες».

Πάνω από 136.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στη Συρία τα τελευταία τρία χρόνια εξαιτίας της σύρραξης στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα