Αιματηρές επιθέσεις στη Συρία

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει από τη Βηρυτό το συριακό Παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στόχος ήταν χωριό με κουρδικό πληθυσμό στο βορειοανατολικό τομέα της χώρας.

«Δέκα έξι κάτοικοι του χωριού, ανάμεσά τους τρία παιδιά και δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν σήμερα όταν καταδιωκτικό αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας βομβάρδισε το χωριό Χαντάντ», ανέφερε η ίδια πηγή.

Στο μεταξύ, ο ανταποκριτής της δημόσιας τηλεόρασης, στο Χαλέπι αλλά και δύο εικονολήπτες τραυματίστηκαν νωρίτερα σήμερα ό ανατινάχθηκε παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το τηλεοπτικό

δίκτυο πρόκειται, αντιστοίχως, για τους Σαντί Χελουέ, Γιάχια Μουσάλι και ‘Αχμαντ Σουλεϊμάν.

Στο ρεπορτάζ προστίθεται ότι «στόχος τρομοκρατών, που σκοτώθηκαν τελικά, ήταν να καταστρέψουν το παρακείμενο παράρτημα της συριακής κρατικής ασφάλειας» που βρίσκεται στη συνοικία αλ Φουρκούν στο Χαλέπι. Το δίκτυο υπολόγισε τους τραυματίες πολίτες στους 18.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, οι κυβερνητικοί στρατιώτες «σκότωσαν έναν τρομοκράτη, όμως ο συνεργάτης του προχώρησε στην ανατίναξη του οχήματος χάνοντας έτσι τη ζωή του».

Το παράρτημα της κρατικής ασφάλειας τελικά παρέμεινε, τελικά, άθικτο. Το εν λόγω όχημα μετέφερε «μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών», μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα