Άγριες συγκρούσεις με νεκρούς και τραυματίες στο Πορτ Σάιντ

Δεκατέσσερις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των βίαιων συγκρούσεων στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, μετά την καταδίκη σε θάνατο 21 από τους κατηγορούμενους για την ποδοσφαιρική τραγωδία στην πόλη πριν από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, τουλάχιστον δύο από τους νεκρούς είναι αστυνομικοί, οι οποίοι σκοτώθηκαν από σφαίρες. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν συγγενείς των 21 ανθρώπων που καταδικάστηκαν σε θάνατο προσπάθησαν να εισβάλουν σε φυλακή που κρατούνταν. Την ίδια στιγμή

άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικά οχήματα αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, ενώ τα βίαια επεισόδια επεκτάθηκαν στους δρόμους γύρω από τη φυλακή.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διάβασε τα 21 ονόματα που «εστάλησαν στον μουφτή», φράση που σημαίνει την επιβολή της θανατικής ποινής, αφού η εσχάτη των ποινών πρέπει να εγκριθεί από την ανώτατη θρησκευτική αρχή της Αιγύπτου. Οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 73. Η ετυμηγορία για τους υπόλοιπους θα ανακοινωθεί στις 9 Μαρτίου, συμφωνα με το δικαστήριο.

Την 1η Φεβρουαρίου 2012, μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα εκατοντάδες οπαδοί των ομάδων Αλ-Αχλί και Αλ-Μάσρι ενεπλάκησαν σε βίαια επεισόδια με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 74 άνθρωποι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα