Αγωνιώδεις έρευνες για τον εντοπισμό του 50χρονου

Εκτεταμένες έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του καθηγητή Αγγλικών, ενώ κορυφώνεται η αγωνία των συγγενών του.

Στις ίδιες έρευνες συμμετέχουν, ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος -ΕΛ.ΑΚΤ, ελικόπτερο Super Puma με δέκα άνδρες της ΕΜΑΚ αλλά και καταδρομείς του ΕΤΕΘ που έχουν ριχτεί στη μάχη για τον εντοπισμό των αγνοούμενων στο νησί. Ο στρατός

βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και συνδράμει τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων όπου του ζητηθεί.

Συνολικά 50 άνδρες Καταδρομείς αλλά και πεζικάριοι ψάχνουν στα σημεία που τους έχουν υποδείξει, ενώ έχουν διατεθεί και μηχανήματα του στρατού.

Σε επιφυλακή οι αρχές

Οι κάτοικοι του νησιού, προετοιμάζονται για νέες καταιγίδες που αναμένεται να πλήξουν σήμερα το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ οι αρχές είναι σε επιφυλακή. Κλειστά θα παραμείνουν τρία σχολεία, το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Ιαλυσού, καθώς επίσης και το 2ο δημοτικό σχολείο.

Στη Ρόδο έχει μεταβεί κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών με συντονιστή των καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, ενώ χθες συνεδρίασε το Συντονιστικό Νομαρχιακό όργανο, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος τόνισε ότι προέχουν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες και ότι σήμερα θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Μιχελάκη για το σκοπό αυτό.

Μετρούν τις πληγές τους

Ο απολογισμός είναι τραγικός καθώς οι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Νεκροί εντοπίστηκαν ένας 67χρονος, η 54χρονη σύζυγός του και μια 27χρονη εκπαιδευτικού. Οι συγγενείς της , που έφυγαν εσπευσμένα από την Εύβοια για να παραλάβουν τη σωρό της, ζητούν εξηγήσεις για την έλλειψη υποδομών, που οδήγησε στην τραγωδία.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι μετρούν… τις πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία, καθώς είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται. Οι είναι ανυπολόγιστες. Ο μεγαλύτερος όγκος νερού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έπεσε στο βόρειο τρίγωνο του νησιού και συγκεκριμένα στις περιοχές Ιαλυσού, Κρεμαστής, Παστίδα, στις οποίες καταγράφηκαν και τα περισσότερα προβλήματα.

Δεκάδες υπόγεια αλλά και σπίτια πλημμύρισαν και το ύψος του νερού έφθασε σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και το ενάμιση μέτρο, καταστρέφοντας όλα τα υπάρχοντα των κατοίκων. Αλλά και δεκάδες αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα, σκάφη, γουρούνες, ακόμη και αμάξια παρασύρθηκαν στους δρόμους που ήταν σταθμευμένα από τα ορμητικά νερά.

Τα νερά υποχώρησαν ωστόσο τόνοι λάσπης έμειναν στους δρόμους καθιστώντας αδύνατη την διέλευση οχημάτων και πεζών και χρειάστηκε η παρέμβαση, μηχανημάτων του δήμου, της Περιφέρειας, αλλά και ιδιωτών για τον καθαρισμό τους.

Πηγές: rodiaki.gr, rodos report

Keywords
Τυχαία Θέματα