ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ

Ο Χοακίν Αλμούνια, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανταγωνιστικότητα,ήταν σαφής σχετικά με την πιθανή προσφυγή τις Ισπανίας στα  ευρωπαϊκά ταμεία διάσωσης και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Διευκρίνισε ότι η Ευρωζώνη δεν θα επιβάλλει νέους οικονομικούς όρους, όμως όπως είπε είναι πιθανό να γίνουν πιο αυστηρές οι προθεσμίες για την εφαρμογή και την υιοθέτηση των όποιων αποφάσεων.

Οι όροι για την παροχή βοήθειας «δεν θα διαφέρουν από αυτούς που είναι ήδη γνωστοί», δήλωσε ο Αλμούνια σε Ισπανούς δημοσιογράφους

από τις Βρυξέλλες και πρόσθεσε: «Πρακτικά όλοι» οι όροι θα συμβαδίζουν με τις συστάσεις που περιλαμβάνονται στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας…όμως είναι πιθανό να ζητηθεί από την Ισπανία να«υιοθετήσει ή να εφαρμόσει αποφάσεις με πιο αυστηρές διορίες».

Υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν, μιλώντας σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είχε επίσης πει ότι δεν θα επιβληθούν νέοι όροι στην Ισπανία και την Ιταλία. Παρόλα αυτά, οι χώρες που θα ζητήσουν βοήθεια θα πρέπει να καταρτίσουν «ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα» για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που ορίζει η Ε.Ε..

Σημειώνεται ότι ο  Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δεν έχει ανακοινώσει αν η χώρα του θα ζητήσει βοήθεια από την ΕΚΤ, όμως πολλοί αναλυτές αναμένουν ότι θα το πράξει μέσα στον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα