Αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις σουνιτών στο κέντρο του Τικρίτ

Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις που ελέγχουν οι σουνίτες αντάρτες στο κέντρο του Τικρίτ, στο βόρειο Ιράκ, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι επιδρομές αυτές είχαν στόχο, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ένα συγκρότημα του προεδρικού μεγάρου του πρώην προέδρου Σαντάμ Χουσέιν, το οποίο ελέγχουν από χθες οι τζιχαντιστές και το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Την ίδια ώρα το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) ανακοίνωσε σήμερα στο Twitter

ότι έχει αιχμαλωτίσει 4.500 Ιρακινούς στρατιώτες στην επαρχία Σαλαχεντίν, η οποία βρίσκεται βόρεια της Βαγδάτης.

Το ΙΚΙΛ εξαπέλυσε την περασμένη Τρίτη μια επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ και έχει έκτοτε καταλάβει το σύνολο της επαρχίας Νινευή, με πρωτεύουσα την Μοσούλη, όπως και τοποθεσίες στις επαρχίες Κιρκούκ, στα ανατολικά, και Σαλαχεντίν, στα νότια. Το Τικρίτ βρίσκεται στην Σαλαχεντίν.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν, κατά πάσα πιθανότητα από υποστηρικτές του ΙΚΙΛ, στο YouTube --η αυθεντικότητα των οποίων δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευτεί μέχρι στιγμής-- παρουσιάζεται μια φάλαγγα με εκατοντάδες άοπλους άνδρες με πολιτικά να περπατούν κατά μήκος μιας λεωφόρου.

Η φωνή του εκφωνητή λέει στα βίντεο αυτά ότι οι στρατιώτες παραδόθηκαν σε βάση του στρατού που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων έξω από την πόλη Τικρίτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα