WSJ: Δεν έχει κλείσει το θέμα αποχωρήσεων από το ευρώ

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει κανένα σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας, παρά το γεγονός ότι στις χώρες του Νότου έχει ξεπεράσει τα ποσοστά της Μεγάλης Ύφεσης του προηγούμενου αιώνα.

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι συνθήκες στην περιφέρεια της ευρωζώνης είναι δυσμενέστερες από εκείνες στην Αργεντίνη, αμέσως πριν την κατάρρευση. Οι συντάκτες της Wall Street Journal προειδοποιούν όσους έχουν επαναπαυθεί από την υπομονή των Ευρωπαίων, ότι και οι
Αργεντίνοι ήταν αναφανδόν υπέρ της σύνδεσης του πέσο με το αμερικανικό δολάριο μέχρι που μια ημέρα βγήκαν

στους δρόμους. Όπως σημειώνουν, τον Δεκέμβριο του 2001, λίγες μόλις ημέρες πριν ξεσπάσουν οι ταραχές, μόνο το 14% όσων συμμετείχαν σε δημοσκόπηση ζητούσε την κατάργηση της σταθερής ισοτιμίας πέσο-δολαρίου. Το 62% ήταν υπέρ.

Πρόκειται για ποσοστά που θυμίζουν αυτά των σημερινών δημοσκοπήσεων στην Ισπανία και στην Ελλάδα υπέρ της παραμονής στο ευρώ, υπογραμμίζει η Wall Street Journal.

«Όσοι λένε ότι ο κίνδυνος της αποχώρησης κρατών από την Ευρωζώνη έχει εξαφανιστεί θα πρέπει να λάβουν υπόψη άλλους καιρούς, όταν οι άνθρωποι αντιμετώπιζαν ένα νομισματικό καθεστώς ως ιερό, μέχρι τη στιγμή που το έκαναν πέρα», καταλήγει το δημοσίευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα