To ελληνικό νερό που κατακτά τους ξενοδόχους

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο TourismToday.gr, o ιδιοκτήτης της Concepts ΕΠΕ κ. Δημήτρης Steinhauer, μιλά για την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των νερών πρόσθετης αξίας που έχει κατακτήσει τους Έλληνες ξενοδόχους.

“Η πλειοψηφία των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, αλλά και μικρά boutique ξενοδοχεία μας έχουν κάνει την τιμή να συνεργασθούν μαζί μας από την πρώτη κιόλας χρονιά του προϊόντος στην αγορά.”

Τα νέα

είναι ιδιαίτερα καλά, αφού όπως τονίζει ο κ. Steinhauer η εταιρεία του βρίσκεται συνεχώς σε επικοινωνία με τουριστικές μονάδες για τη τοποθέτηση του προϊόντος. Θεωρεί δε πως οι ξενοδοχειακές μονάδες λειτουργούν τόσο ως σημεία πώλησης για το Mastiqua όσο και ως σημεία προβολής.

Εκτός από το Mastiqua η εταιρεία Concepts έχει και άλλα όπλα στη φαρέτρα της, όπως το λικέρ SKINOS το οποίο έχει ανοίξει τα φτερά του στις αγορές του εξωτερικού διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας. Η Concepts δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 15 χώρες του εξωτερικού και συμμετέχει στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών.

Το Mastiqua αποτελεί ένα καινοτόμο προϊόν για τα ελληνικά δεδομένα αφού πρόκειται για ανθρακούχο νερό με βάση το μαστιχόνερο. Πώς προέκυψε το συγκεκριμένο προϊόν;

Σε διεθνές επίπεδο η αγορά των νερών πρόσθετης αξίας (value added waters) είναι μια μεγάλη αγορά η οποία αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς ως απόρροια της ανάγκης του καταναλωτή για υγιεινά μη αλκοολούχα ποτά. Η μίξη μαστίχας με νερό αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο ιστορικά νερό πρόσθετης αξίας της Μεσογείου από τη εποχή του Ιπποκράτη όταν ,για καθαρά θεραπευτικούς λόγους, αναμίγνυαν νερό με μαστίχα.

Ποια τα οφέλη για τον καταναλωτή;

Το Mastiqua αποτελεί μια μοναδική πρόταση στη κατηγορία του ανθρακούχου νερού αλλά και γενικότερα των μη αλκοολούχων ποτών. Ξεχωρίζει για την μοναδική γεύση μαστίχας ενώ περιέχει πάνω από το 90% των υδατοδιαλυτών ιδιοτήτων της μαστίχας, με κυρίαρχη πάντα την χωνευτική ιδιότητα, που προσφέρουν ευεξία.

Εκτός από την κατανάλωσή του ως ανθρακούχο νερό το Mastiqua μπορεί να αποτελέσει και τη βάση αρκετών αλκοολούχων ποτών. Τι άλλου είδους χρήσεις μπορούν να γίνουν;

Το Mastiqua αποτελεί ιδανική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας, οποτεδήποτε αναζητούμε δροσιά και ευεξία. Η γεύση της μαστίχας κάνει το Mastiqua ένα ιδανικό mixer σε αλκοολούχα και μη κοκτέιλ. Μπορεί κανείς να το συνδυάσει με βασιλικό, μέντα ή φυσικό χυμό λεμόνι. Η αγαπημένη μου χρήση ως mixer σε αλκοολούχα ποτά είναι σε αντικατάσταση του tonic water κυρίως με το τζιν και μια φέτα φρεσκοκομμένο αγγούρι.

Το Mastiqua έχει παρουσία σε αρκετά κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας και σε νησιά, και βρίσκεται τοποθετημένο στο mini bar αρκετών εξ αυτών. Πώς βλέπει η Concepts τον ξενοδοχειακό κλάδο;

Ο ξενοδοχειακός κλάδος αποτελεί για εμάς προνομιακό χώρο αφού το Mastiqua είναι το “απόλυτο” ελληνικό ανθρακούχο νερό. Η πλειοψηφία των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, αλλά και μικρά boutique ξενοδοχεία μας έχουν κάνει την τιμή να συνεργασθούν μαζί μας από την πρώτη κιόλας χρονιά του προϊόντος στην αγορά.

Είναι εύκολο για ένα προϊόν όπως το Mastiqua να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ξενοδόχων; Συναντήσατε δυσκολίες σ’ αυτό το εγχείρημα;

Γενικά το Mastiqua έτυχε μιας ιδιαίτερα θετικής αποδοχής από τον κλάδο των τουριστικών επιχειρήσεων. Οι έμπειροι άνθρωποι του χώρου αναγνώρισαν αμέσως ότι αφού η μαστίχα είναι μοναδικό ελληνικό προϊόν τότε και το Mastiqua πρέπει να είναι μέρος της εμπειρίας που απολαμβάνει ο ξένος επισκέπτης στην Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται συζητήσεις με άλλα ξενοδοχεία για την τοποθέτηση του προϊόντος;

Η διαδικασία της τοποθέτησης του Mastiqua είναι συνεχής και το ενδιαφέρον από την πλευρά των ξενοδοχειακών μονάδων αρκετά έντονο συνεπώς είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία με τουριστικές μονάδες για τη τοποθέτηση του προϊόντος.

Οι προωθητικές ενέργειες που γίνονται σε συνεργασία με διάφορα spa ξενοδοχείων, με το Mastiqua να προσφέρεται ως wellness gift, έχουν αποδώσει; Είναι το ξενοδοχείο δίαυλος επικοινωνίας για το ίδιο το προϊόν;

Οι ξενοδοχειακές μονάδες λειτουργούν τόσο ως σημεία πώλησης για το Mastiqua όσο και ως σημεία προβολής ειδικά σε κοινά του εξωτερικού που μάς ενδιαφέρουν πάρα πολύ για την προώθηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων μας. Συνεπώς είναι πάγια στρατηγική μας η συνεχής συνεργασία με τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Που μπορεί να βρει κανείς τα προϊόντα σας;

Τα προϊόντα μας είναι διαθέσιμα σε όλο το φάσμα του εμπορίου όπως σημεία λιανικής (αλυσίδες sm, delicatessen, μικρά σημεία λιανικής κλπ), μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.

Υπάρχει παρουσία της εταιρείας Concepts στο εξωτερικό;

Η εταιρία μας έχει παρουσία σε πάνω από 15 χώρες διεθνώς με αρκετά μεγάλη επιτυχία στις περισσότερες από αυτές. Μεγάλες μας αγορές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο Καναδάς και η Αυστραλία ενώ από την Ευρώπη είναι η Γερμανία, Ελβετία και Κύπρος. Πρόσφατα έχουμε κάνει και ένα σημαντικό άνοιγμα στις αγορές της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής. Επίσης συμμετέχουμε σε διεθνείς εκθέσεις όπως στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA, στην έκθεση αφορολογήτων ειδών (duty free) στις Κάννες και στο μεγαλύτερο γεγονός Bartending στην Νέα Υόρκη (Manhattan Cocktails Classic).

Πηγή:TourismToday.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα