Tι είναι η περιβόητη Boxing Day

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα πρωταθλήματα σε Αγγλία και Σκοτία έχουν πλήρη δράση λόγω της Boxing Day. Ας δούμε πιο αναλυτικά από πού προέκυψε αυτή η… χριστουγεννιάτικη ποδοσφαιρική ημέρα.

Η Boxing Day, όπως ονομάζεται χαρακτηριστικά σε αυτές τις χώρες, ουσιαστικά είναι η δεύτερη αργία των Χριστουγέννων και ο λόγος ύπαρξης αυτής της γιορτής χάνεται στα βάθη των αιώνων στην Βρετανία.

Η μία εκδοχή θέλει

τη μέρα αυτή να προέρχεται από τα χρόνια των πλουσίων και των υπηρετών τους. Συγκεκριμένα, στις 26 Δεκεμβρίου οι υπηρέτες στην Βρετανία κουβαλούσαν κουτιά στα σπίτια των αφεντικών τους, τα οποία έριχναν μέσα νομίσματα, ως δώρο για το τέλος της χρονιάς.

Αλλη εκδοχή θέλει τη συγκεκριμένη μέρα ως ρεπό για τους υπηρέτες που έμεναν μακριά από τις οικογένειές τους λόγω του φόρτου εργασίας που είχαν παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων.

Τέλος, στις εκκλησίες, τα κουτιά που προορίζονταν για ετήσιες δωρεές ανοίγονταν την ημέρα των Χριστουγέννων και τα ποσά που είχαν συγκεντρωθεί διανέμονταν από τον κλήρο την επομένη, την Boxing Day.

Δεν ξέρουμε ποια από τις παραπάνω εκδοχές είναι η επικρατέστερη, το θέμα είναι ότι η 26η Δεκεμβρίου στη Μεγάλη Βρετανία είναι αργία και είναι μία καλή ευκαιρία για τον κόσμο να περάσει τη μέρα του οικογενειακά… στο γήπεδο. Μη σας κάνει εντύπωση, σε Αγγλία και Σκωτία είναι κάτι το φυσιολογικό. Οι παίκτες είναι αυτοί που αντιδρούν…

Keywords
Αναζητήσεις
ti einai to boxing day
Τυχαία Θέματα