O ΓΡΙΦΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΞΑΔΕΛΦΟΥ

Τον γρίφο που τον έκανε ν’ αλλάξει στάση κι από εκεί που είχε εμφανιστεί απόλυτα αρνητικός, να ζητά μόνος του να προσαχθεί ενώπιον του ανακριτή και να δώσει εξηγήσεις, θα λύσει αύριο, ο εξάδελφος του  προφυλακισμένου πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκος Ζήγρας.

Την ώρα που ο Άκης Τσοχατζόπουλος επαναφέρει στο ανακριτικό τραπέζι το αίτημα να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες τα μέλη του ΚΥΣΕΑ

που ομόφωνα αποφάσισαν για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων, ο Ν.Ζήγρας  υπέβαλε το δικό του αίτημα  ζητώντας μόνος του να εξεταστεί από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο οποίος διενεργεί την δικαστική έρευνα για τον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του πρώην Υπουργού.

Και ενώ ο ανακριτής, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου, αμέσως ο δικαστικός  λειτουργός είπε ναι στη συμπληρωματική απολογία του πρώην εξαδέλφου του κατηγορούμενου. Ο Νίκος Ζήγρας εξάλλου δεν είναι ένας τυχαίος κατηγορούμενος στην πολιτογραφημένη «υπόθεση Τσοχατζόπουλου». Κατά την κατηγορία είναι ο άνθρωπος που για λογαριασμό του πρώην Υπουργού φέρεται ότι διαχειρίστηκε μέσω υπεράκτιων εταιρειών τεράστια χρηματικά ποσά που αποτελούν μέρος από τις μίζες για την προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ανθρωπος της πιάτσας ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος μάλιστα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας εδώ και χρόνια, γνωρίζει καλά, όπως λένε οι νομικοί, ότι αυτή τη φορά δεν αρκεί να περάσει από το ανακριτικό γραφείο σφυρίζοντας αδιάφορα, σαν την πρώτη φορά αρνούμενος να μιλήσει γι όλους και για όλα.

Αντίθετα, τώρα θα ερωτηθεί για όλους και για όλα. Και από τις απαντήσεις του είναι αλήθεια, όπως εύστοχα παρατηρούν όσοι γνωρίζουν τη δικογραφία, θα εξαρτηθούν  πολλά  κυρίως για τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Επιπλέον, ο Ν.Ζήγρας έχει καταθέσει και αίτηση αποφυλάκισης. Γεγονός που ερμηνεύεται ως μία ακόμα ένδειξη των προθέσεών του να ανοίξει τα υπερασπιστικά του χαρτιά.

«Δεν αρκεί μόνο να ανοίξει τα χαρτιά του πρέπει να πει και την αλήθεια, γιατί   στην απέναντι πλευρά θα τον περιμένει ένας καλά διαβασμένος … παίκτης, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον ανακριτή, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει κάνει φύλλο και φτερό το περίφημο αρχείο του Ακη Τσοχατζόπουλου, που είχε κρυμμένους θησαυρούς και για τον Ν. Ζήγρα», λένε νομικοί κύκλοι εν αναμονή των εξελίξεων που θα σηματοδοτήσει η εμφάνιση Ζήγρα στα δικαστήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα