Εχασε στα πέναλτι η Εθνική και αποκλείστηκε

Η Ελλάδα πάλεψε, αλλά ηττήθηκε 5-3 στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα και έμεινε εκτός συνέχειας του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

To πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς νεύρο, ένταση και φάσεις εξ ου οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων στο τέλος του. Η Ελλάδα κρατούσε μακριά από την άμυνά της τους Κοσταρικανούς, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορούσε να απειλήσει.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα διαφοροποιήθηκε όταν ο Ρουίς στο 52ο λεπτό με άπιαστο πλασέ άνοιξε το σκορ για την

Κόστα Ρίκα. Το γκολ αυτό αποσυντόνισε την ελληνική ομάδα που έδειξε βραχυκυκλωμένη, ενώ ο Σάντος με τρεις αλλαγές (έβαλε μέσα Κατσουράνη, Γκέκα και Μήτρογλου) προσπαθούσε να διορθώσει τα κακώς κείμενα.
Η κόκκινη κάρτα στο 66ο λεπτό του Ντουάρτε (με δεύτερη κίτρινη) ανέβασε την Ελλάδα μπροστά και με παίκτη παραπάνω πίεσε για την ισοφάριση. Αυτή ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Σε μία απέλπιδα προσπάθεια ο Παπασταθόπουλος ανέβηκε, βρέθηκε σε θέση βολής κι αφού πήρε το ριμπάουντ σε σουτ του Γκέκα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και το ματς στην παράταση.

Αυτή κύλησε χωρίς τις μεγάλες φάσεις και έτσι οδηγηθήκαμε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Φάνη Γκέκα, ο οποίος έχασε το πέναλτι για την Ελλάδα, η Κόστα Ρίκα ήταν εύστοχη και στα πέντε και η ελληνική ομάδα γνώρισε τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ, αλλά με ψηλά το κεφάλι.

OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Ντίας, Γκαμπόα (77' Ακόστα), Γκονζάλες, Ντουάρτε, Ουμάνια, Μπόρχες, Τεχέδα (66' Κουμπέρο), Μπολάνιος (83' Μπρένες), Ρουίς, Κάμπελ.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης (78' Κατσουράνης), Καραγκούνης , Σάμαρης (58' Μήτρογλου), Σαλπιγγίδης (69' Γκέκας), Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα