Kαλάθης:«Προσπαθούν να σε σκοτώσουν στα ελληνικά γήπεδα»

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό των ΗΠΑ ο ομογενής γκαρντ είπε: «Η ατμόσφαιρα είναι τελείως διαφορετική εκεί. Πετάνε αντικείμενα, κροτίδες στο γήπεδο, προσπαθούν να σε σκοτώσουν! Είναι κάτι τρελό αυτό που συμβαίνει εκεί, αλλά το συνηθίζεις. Δεν έχει να κάνει με το μπάσκετ, αλλά με το ποιος έχει πιο τρελούς οπαδούς. Στον πρώτο μου χρόνο κοιτούσα να προστατευτώ, αλλά μετά προσαρμόστηκα. Έτσι είναι στην Ελλάδα.

Αυτό συμβαίνει μόνο στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, αλλά παίζαμε μαζί τους στους τελικούς κάθε χρόνο. Υπήρχε περίπτωση που τρέξαμε για να προφυλαχτούμε στα αποδυτήρια, μετά η αστυνομία εκκένωσε το γήπεδο και επιστρέψαμε για να παίξουμε σε άδειο γήπεδο. Μπορεί να νομίζετε πως υπερβάλλω, αλλά μπορείτε να το ψάξετε στο YouTube. Προσωπικά το μόνο που με έχει χτυπήσει είναι ένα κέρμα. Πόνεσε λίγο, αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Ένας παίκτης είχε δεχτεί μπαταρία στο κεφάλι και του έκαναν ράμματα».

Ο 24χρονος άσος στη συνέχεια δήλωσε πως δεν μετάνιωσε για την παρουσία του στην Ελλάδα: «Ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Ένιωσα πως ήταν το καλύτερο για μένα. Βελτιώθηκα παίζοντας εκεί, ανάμεσα σε τόσο καλούς παίκτες, αν και δεν περίμενα να μείνω τόσο στην Ευρώπη. Πιστεύω πως εκείνη την εποχή έκανα την καλύτερη επιλογή. Τον πρώτο χρόνο το είχα μετανιώσει λίγο γιατί δεν έπαιζα. Ο Παναθηναϊκός ερχόταν από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και ήταν μια έτοιμη ομάδα με έμπειρους παίκτες. Έμαθα πολλά δίπλα σε παίκτες όπως ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης, αλλά και υπό τις οδηγίες ενός προπονητή όπως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που είναι ο Φιλ Τζάκσον της Ευρώπης».

Keywords
Τυχαία Θέματα