H Mεσαιωνική Εποχή στο 8ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Το 8ο Γυμνάσιο Ηρακλείου υποδέχτηκε την προηγούμενη εβδομάδα τους καθηγητές και μαθητές από τα σχολεία-εταίρους στο πρόγραμμα Comenius στο οποίο συμμετέχει. Έτσι καθηγητές και μαθητές από τη Φοξάνη της Ρουμανίας, την Κρακοβία της Πολωνίας, το Κιουζί της Λιθουανίας και τη Μερσίνη της Τουρκίας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με Έλληνες καθηγητές και μαθητές, να μάθουν για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, να ξεναγηθούν σε ιστορικά μνημεία της πόλης, να δοκιμάσουν την παραδοσιακή κουζίνα, να απολαύσουν τον καταγάλανο κρητικό ουρανό.

Στα πλαίσια της τρίτης κατά σειρά αυτής επίσκεψης, που πραγματοποιήθηκε μέσω του προγράμματος πολυμερών σχολικών συμπράξεων Comenius, με θέμα «Medieval Era Εvolves Today» (Η Εξέλιξη της Μεσαιωνικής Εποχής Σήμερα) μελετήθηκε η Μεσαιωνική Ενδυμασία και τα Κοσμήματα, ενώ ταυτόχρονα έγινε μελέτη των οικόσημων της εποχής εκείνης. Οι μαθητές και των πέντε συμμετεχόντων χωρών σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα κοινό οικόσημο, που αντιπροσωπεύει το πρόγραμμα.

Παράλληλα όλη η ομάδα επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, το Ενυδρείο Κρήτης, το ενετικό κάστρο της Φορτέτσας στο Ρέθυμνο και τον παραδοσιακό οικισμό του Μαρουλά. Επίσης ξεναγήθηκαν σε ιστορικά μνημεία της πόλης του Ηρακλείου, όπως και στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ ιδιαίτερη υποδοχή έγινε από το Δήμο Ηρακλείου, στο Δημαρχείο της πόλης, όπου μοιράστηκαν και δώρα.

Καθηγητές και μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και τις ομορφιές του τόπου μας, και όλοι υποσχέθηκαν ότι πολύ σύντομα θα επισκεφτούν το νησί μας για διακοπές με τις οικογένειες τους. Η επιτυχία της επίσκεψης αυτής ήταν αποτέλεσμα της καλής οργάνωσης και της συνεργασίας των μελών της ομάδας Comenius. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να δώσουμε στο Δήμο Ηρακλείου για τη βοήθεια και στήριξη του καθώς και στον γλύπτη, κ. Χρηστάκη Μπάμπη που μας βοήθησε στην κατασκευή των οικόσημων.

Πηγή: Cretalive.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα