Daily Mail: Μυστικές πτήσεις με ευρώ πλημμύρισαν την Ελλάδα

Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας, με τίτλο «Οι μυστικές πτήσεις των αεροσκαφών που ήταν γεμάτα με μετρητά και έσωσαν το ευρώ: Όταν η Ελλάδα κάηκε και οι τράπεζές της έλιωσαν, η Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιούσε σκληρή γλώσσα και απειλούσε να διακόψει την οικονομική στήριξη στη χώρα… αλλά μυστικά την πλημμύρισε με 10 δισ. ευρώ», έρχεται στο φως της δημοσιότητας μία ολόκληρη επιχείρηση που έστησαν οι Βρυξέλλες.

Όπως

γράφει η εφημερίδα η Ελλάδα έστελνε αεροσκάφη στη γειτονική Ιταλία για να παραλάβει τραπεζογραμμάτια ενώ στη χώρα μας και την Κύπρο κατέφθαναν με μυστικές πτήσεις δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

«Ένας συνηθισμένος παρατηρητής δεν θα έδινε ιδιαίτερη σημασία στις πτήσεις κάργκο προς την Ελλάδα. Ορισμένα από αυτά τα αεροσκάφη, γιγαντιαία Boeing, είχαν το διακριτικό σήμα της Maersk. Ακόμη όμως κι αν κάποιος έμπαινε στη διαδικασία να παρατηρήσει καλύτερα, σίγουρα δεν θα μπορούσε να καταλάβει το σκοπό αυτών των πτήσεων», γράφει η Daily Mail.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι πτήσεις στην Αθήνα αλλά και στην Κύπρο, που ξεκίνησαν το 2011 δεν ήταν μυστικές και στόχος τους ήταν η προστασία του ευρώ.

Το μυστικό σχέδιο

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα, η Ελλάδα έμεινε από ρευστό το 2011 και τότε η ΕΕ αποφάσισε να ενεργοποιήσει το μυστικό σχέδιο και να τροφοδοτήσει με χρήματα τη χώρα μας τον Ιούνιο του 2011.

Πτήσεις πραγματοποιήθηκαν και το 2012 εν μέσω εκλογικής αβεβαιότητας με αποκλειστική επιδίωξη της ΕΕ τη διαφύλαξη του ενιαίου νομίσματος και όχι την αποκατάσταση της κοινωνικής σταθερότητας στην Ελλάδα.

Εκατοντάδες δρομολόγια, με φορτηγά ή πλοία διοχέτευαν τα νέα χαρτονομίσματα σε τράπεζες στην ηπειρωτική χώρα, αλλά και στα νησιά, από τη Ρόδο έως την Κέρκυρα και από την Κρήτη στην Κομοτηνή, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η αξία των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα διπλασιάστηκε από τα 19 δισ. ευρώ το 2009 σε 40 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2011. Μέχρι το καλοκαίρι του 2012, το συνολικό ποσό ανήλθε σε 48 δισ. ευρώ, από τα οποία τα τελευταία 10 δισ, και ίσως περισσότερα, είχαν φτάσει στη χώρα μέσω αυτών των μυστικών αεροπορικών πτήσεων.

«Όλη αυτή η επιχείρηση έγινε χωρίς κανείς να πάρει χαμπάρι το παραμικρό. Τους Έλληνες τους ένοιαζε να έχουν λεφτά τα ΑΤΜ και να συνεχίσουν αυτά να λειτουργούν.Παρόλα αυτά, κάτω από τη μύτη τους, γινόταν μια νομισματική επανάσταση…», υπογραμμίζει ο συντάκτης του άρθρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα