CDU: ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Παράθυρο» στο να δοθούν νωρίτερα δόσεις, υπό όρους, από το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, άνοιξε, ο Μίκαλε Μάιστερ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, το οποίο συνεπάγετε τρίτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας θα απέρριπτε η Γερμανία.

Ο Μίκαελ

Μάιστερ, εκπρόσωπος του κόμματος της Μέρκελ, αναρωτήθηκε: «Πώς θα ήταν δυνατό να το κάνουμε αυτό; Πού θα σταματούσε; Μιλάμε για δάνεια που δόθηκαν πέρυσι», δήλωσε ο κ. Μάιστερ, προσθέτοντας ότι το γερμανικό κοινοβούλιο (Μπούντεσταγκ) «δεν θα συμφωνούσε με αυτό».

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο το χρηματοδοτικό κενό στο πρόγραμμα της Ελλάδας μπορεί να είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό που είχε ληφθεί υπόψη, ο κ. Μάιστερ δήλωσε ότι, ακόμη και αν αυτό ήταν αληθές, «είναι ζήτημα των Ελλήνων» να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Ο κ. Μάιστερ επανέλαβε ότι εφόσον δεν αυξηθεί το ποσό της βοήθειας για την Ελλάδας, «υπάρχουν ορισμένες δυνατότητες, περιλαμβανομένης της εμπροσθοβαρούς χορήγησης οικονομικής βοήθειας από το δεύτερο πακέτο».

Keywords
Τυχαία Θέματα