«CASUS BELLI» ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ανελέητο πόλεμο κατά των ιδιωτικοποιήσεων ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί η Κουμουνδούρου θεωρεί την πώληση κρατικής περιουσίας ως υπ’ αριθμόν 1 μέτωπο κατά της κυβέρνησης.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Ας υποθέσουμε ότι μπορούμε να δεχθούμε τα πάντα. Σε αυτό, όμως, που δε θα βάλουμε νερό στο κρασί μας θα είναι στις ιδιωτικοποιήσεις». Με τη φράση αυτή, υψηλόβαθμο στέλεχος της Κουμουνδούρου προαναγγέλλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τίθεται…

επί ποδός πολέμου ενόσω το ΤΑΙΠΕΔ με επικεφαλής τον Τάκη Αθανασόπουλο «ζεσταίνει τις μηχανές» των αποκρατικοποιήσεων.

Τον τόνο των αντιδράσεων εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε χθες ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, άμα τη αφίξει του από το Αμβούργο και το Βερολίνο, όπου και ολοκλήρωσε την ευρωπαϊκή περιοδεία του, έσπευσε στον ΟΠΑΠ και είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους.

«Μετά τα Μνημόνια 1 και 2 είμαστε σήμερα αντιμέτωποι με την πιο ακραία επίθεση στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, σε όσους και όσες έχουν σηκώσει τα τελευταία τρία χρόνια τα βάρη της οικονομικής κρίσης», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, που κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για σκάνδαλο. «Το τεράστιο σκάνδαλο, αφορά την υποτίμηση της Χρηματιστηριακής αξίας του ΟΠΑΠ που επιτυγχάνεται με μεθοδευμένες κινήσεις από την μεριά της συγκυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει ότι «ο ΟΠΑΠ είναι η μεγαλύτερη δημόσια εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο μια εταιρεία που παρουσιάζει κεφαλαιοποίηση της τάξης των 1,3 δισ. ευρώ, κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 4 δισ. και τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν το 2011 σε 550.000.000 εκατομμύρια ευρώ». «Το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ οδηγεί σε περιορισμό των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου σε μια περίοδο που δεν αντέχει καμία επιπλέον ζημία», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλήγοντας: «Η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ πρέπει να αποφευχθεί. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί μια επιχείρηση τεράστιας οικονομικής και κοινωνικής σημασίας που οφείλουμε όλοι μαζί να προστατεύσουμε».

 Με το βλέμμα… στο μέλλον

Καίτοι ο ΣΥΡΙΖΑ -και η Αριστερά γενικά- ήταν πάντα αντίθετη στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων εταιρειών και φορέων, σε αυτή την πολιτική συγκυρία, η αντίθεση της Κουμουνδούρου έχει πρόσθετη αξία, αφού, αν η κυβέρνηση τα «ξεπουλήσει» όλα, τότε… θα τραβήξει το χαλί κάτω από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: εδώ και καιρό, η αξιωματική αντιπολίτευση, δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και κεντρικών στελεχών του οικονομικού επιτελείου του κόμματος (Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Σταθάκης) θέτουν ως θεμέλιο λίθο του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ένα «πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας». Αυτό είπε και προχθές στο ΒΗΜΑ ο κ. Σταθάκης, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι «χωρίς σταθεροποίηση, δεν γίνεται τίποτα».

Στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, θα περιγράψουν τη «σταθεροποίηση» της ελληνικής οικονομίας ως βάση για να εφαρμοστεί, στη συνέχεια, το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος. Και εκεί έρχονται οι ιδιωτικοποιήσεις: «Αν δεν έχει το κράτος στην κατοχή το

Keywords
Τυχαία Θέματα