BBC: ΚΥΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Άρθρο για αύξηση της εγκληματικότητας εν μέσω κρίσης φιλοξενεί το BBC, το οποίο παραθέτει στατιστικές που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

«Οι Έλληνες είναι αντιμέτωποι με μια αύξηση της εγκληματικότητας την οποία η αστυνομία δεν καταφέρνει να ανακόψει» αναφέρει το δημοσίευμα και φέρνει ως παράδειγμα τη δολοφονία 75χρονης από τσαντάκια μέσα στην πολυκατοικία της μέρα μεσημέρι, τονίζοντας ότι «ιστορίες σαν αυτή γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες σε μια χώρα που μέχρι πριν από λίγα χρόνια είχε από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας

στην ΕΕ».

Στη συνέχεια στατιστικές για την εγκληματικότητα: αύξηση των διαρρήξεων κατά σχεδόν 50% τον τελευταίο χρόνο και 604 διαρρήξεις σπιτιών από την αρχή του 2012, αριθμό τον οποίο κρίνει «χαμηλό».

Στο σημείο αυτό φιλοξενούνται δηλώσεις Έλληνα εγκληματολόγου, ο οποίος τονίζει ότι πολλά θύματα διάρρηξης δεν πηγαίνουν στην αστυνομία γιατί πιστεύουν ότι είναι άσκοπο.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι επίσημες στατιστικές δείχνουν ότι οι ξένοι ευθύνονται για τη μισή περίπου εγκληματική δραστηριότητα, αλλά « πολλοί Έλληνες θεωρούν τους αλλοδαπούς υπεύθυνους για την αύξηση της εγκληματικότητας».

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, συμμορίες εισέρχονται στη χώρα από την Αλβανία και τη Βουλγαρία με μοναδικό σκοπό τις διαρρήξεις, καθώς γνωρίζουν ότι πολλοί Έλληνες έχουν αποσύρει τα χρήματά τους από την τράπεζα και τα κρύβουν στο σπίτι υπό το φόβο της χρεοκοπίας.

Περίπου 300 μετανάστες μπαίνουν παράνομα στη χώρα καθημερινά από τον Έβρο, που όμως δεν βρίσκουν δουλειά λόγω της κρίσης. Το σημοσίευμα κα΄νει αναφορά και την αύξηση της δύναμης της Χρυσής Αυγής: «Η Χρυσή Αυγή έχει 18 έδρες στη Βουλή, απόδειξη σημαντικής υποστήριξης προς ένα κόμμα εχθρικό προς τους παράνομους μετανάστες».

«Η νέα πραγματικότητα προκαλεί σοκ στους περισσότερους Έλληνες και μερικοί άρχισαν να παίρνουν τα όπλα για να προστατευτούν» καταλήγει το άρθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα