Aυτό το Europa League ποιος θα το πάρει;

Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος. Πάει η Ευρωλίγκα, πάει τώρα το Europa League, πάει και το άλλο Σάββατο το Champions League. Φτάνουμε στο τέλος της σεζόν, φτάνουμε και τους επίλογους των μεγάλων διοργανώσεων.

Όπως του Europa League, του πάλαι ποτέ Κυπέλλου UEFA

που το είδαμε σε διάφορες παραλλαγές (διπλοί αγώνες), αλλά επί Πλατινί επέστρεψε στις νοκ άουτ αναμετρήσεις σε ουδέτερη έδρα. Οπως απόψε (21:45) στο Αμστερνταμ, όπου η Μπενφίκα αντιμετωπίζει την Τσέλσι, την περσινή κάτοχο του Champions League, την ομάδα που θέλει το back to back σε ευρωπαϊκά Κύπελλα. Οσον αφορά στη Μπενφίκα, επιστρέφει σε ευρωπαϊκό τελικό για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1989-90. Τότε που αντιμετώπισε τη μεγάλη Μίλαν για το Κύπελλο πρωταθλητριών και ηττήθηκε 1-0.

Οι νικητές

Το κύπελλο έχουν κατακτήσει σύλλογοι προερχόμενοι από 11 διαφορετικές χώρες, ενώ μέχρι τον τελικό έχουν φτάσει σύλλογοι από συνολικά 16 χώρες. Τις περισσότερες κατακτήσεις έχουν οι ιταλικές ομάδες, 9 σε 15 τελικούς. Ακολουθούν οι ισπανικές με 7 και οι γερμανικές με τις αγγλικές που έχουν από 6 κατακτήσεις. Πιο άτυχες μπορεί να θεωρηθούν οι γαλλικές ομάδες, αφού δεν έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το κύπελλο παρά τις τέσσερις παρουσίες σε τελικό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι 9 φορές και οι δυο φιναλίστ προέρχονταν από την ίδια χώρα. Υπήρξαν τέσσερις τελικοί με ιταλικές ομάδες (1990, 1991, 1995, 1998), δύο με ισπανικές (2007, 2012) κι από ένας με αγγλικές (1972), γερμανικές (1980) και πορτογαλικές (2011).

Η ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/index.html

Keywords
Αναζητήσεις
poios tha parei to europa
Τυχαία Θέματα